Avto
7 ogledov

Slovenci se niso odpovedali prestižu

(Foto: iStockphoto)
1/21
Žurnal24 main
Slovenski kupci so se aprila malce ohladili, saj je prodaja avtomobilov pri nas nekoliko upadla. Skupno je bilo prodanih 5.582 avtomobilov, kralj še vedno ostaja isti.

V primerjavi z marcem, ko so trgovci prepričali kar 6.605 kupcev, je to 16-odstotni upad, ki pa ga lahko v  veliki meri pripišemo izteku različnih akcij na lanskoletne modele.

Za koliko je clio premagal najbližjega zasledovalca? V GALERIJI.

Na vrhu lestvice najbolj priljubljenih novih avtomobilov ni večjih sprememb, saj je clio kljub 85 manj prodanim primerkom ostal na vrhu lestvice najbolj priljubljenih avtomobilov (skupno 425), Renault pa še naprej ohranja varno razdaljo več kot 200 vozil pred VW med znamkami. Daleč zadaj po podatkih Sekcije za motorna vozila pri Gospodarski zbornici Slovenije sledijo Peugeot, Opel, Citroën, Škoda ...

Aprila je bilo prodanih kar 77 malih suvov, kar priča o velikem zanimanju za ta bolj kot ne prestižni razred vozil. Najbolj zaželeni so sicer enoprostorci z 90 prodanimi primerki.

Skupaj 20 najbolj prodajanih modelov, ki si jih lahko ogledate v galeriji, predstavlja kar 90 odstotkov vse nove pločevine na slovenskih cestah.

V oči pa v času težkih razmer, ki vladajo v Sloveniji, zbode podatek, da je aprila lastnika našlo kar osem novih porschejev (lani v istem času eden), prodanih pa je bilo tudi 31 prestižnih športnih terenskih vozil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.