Avto
419 ogledov

Slovencu ukradli nekaj dni starega BMW M3

Ukradeni BMW M3 Facebook
Lastnik povsem novega BMW M3 ni dolgo užival v objemu hitrega lepotca, saj so mu ga v Mengšu ukradli že nekaj dni po registraciji.

Družbena omrežja se zadnje dni veliko ukvarjajo z dogodkom, ki se je minuli četrtek, 29. 1. pripetil v Mengšu. Kot navaja policija na svoji spletni strani, je bil namreč v mestecu med 18.30 in 20.30 ukraden BMW M3, oranžno-rdeče barve.

Poleg zelo kratkega "okna", v katerem so tatovi speljali avtomobil, je nenavadno tudi dejstvo, da je hitri bavarski športnik letnika 2015 in da je po uradno dostopnih podatkih registriran 23. 1., torej le nekaj dni prej, medtem ko je bil certifikat o skladnosti v Sloveniji za avto izdan 19. 1.

Nekdanji lastnik se je poleg policije obrnil tudi na številne forume in druga omrežja, v katerih prosi za pomoč vse, ki bi morebiti videli njegovega M3. Mimogrede, gre za različico z menjalnikom z dvojno sklopko.

So vnaprej vedeli zanj?

Vendar je glede na nekaj indicev očitno, da so bili na delu prekaljeni profesionalci, ki so bili verjetno vnaprej obveščeni o vozilu ter poskrbeli tudi za dobro prekritje morebitnih sledi. Glede na vrednost avtomobila in njegovo redkost je najbolj verjetna razlaga, da avtomobila niso šli razstavljati, temveč so z njim želeli čim hitreje prečkati vzhodno mejo.

Omeniti velja, da je lastnik prihod lepotca v Slovenijo obelodanil tudi na medmrežju, kjer so bile objavljene njegove fotografije, še preden so ga zapeljali z vlačilca, menda ga je želel lastnik v prihodnjih dneh še dodatno olepšati z dodatno opremo.

V takšnem primeru obstaja le upanje, da je lastnik poleg dragega pologa za vozilo zanj vplačal tudi kasko zavarovanje proti kraji.

Komentarjev 12
  • smejka 08:35 03.september 2017.

    Vsako stvar se objavlja na medmrežju- lopovi ga tudi uporabljajo- torej je bil skorajda na 'dražbi'.Zanimivoje tudikako si ga je prislužil.Bi morali organi pregona ''pregledati'' lastnika in potem še tatove? Želim pošten zaključek!

  • Skippy 07:05 03.februar 2015.

    Seveda mu privoščijo. Tako je v tej državi.

  • Skippy 07:05 03.februar 2015.

    A ker je dal nekaj slik na internet, mu ga ima nekdo pravico ukrasti? Kakšnih izgovorov vse še ne bomo slišali v tej državi, ki bodo upravičevali kraje.