Avto
3420 ogledov

Slovenec s formulo drvel po Skradinu

Vladimir Stankovič, GHD Skradin Uroš Modlic
Kljub nesreči na dirki evropskega prvenstva v Šternberku (CZ) je Vladimir Stankovič le teden dni pozneje uspešno končal dirko državnega prvenstva v hrvaškem Skradinu. V izjemno močni konkurenci je zasedel 2. mesto v razredu dvolitrskih formul ter bil najhitrejši med slovenskimi tekmovalci.

Hrvaški Skradin je, že drugič zaporedoma, bil prizorišče dirke za slovensko prvenstvo v Gorsk hitrostnem avtomobilizmu. Relativno kratka a hitra in tehnično zahtevna proga ob Krki je letos privabila tudi izjemno močno tujo konkurenco - udeležila sta se je celo evropska prvaka Simone Faggioli in Christian Merli.

Brane Küzmič, renault 5 turbo (renault 5 alpine, BMW 2200ti) LEGENDA Avto Drugi so se v Beograd peljali z vlakom, Küzmič pa z avtom

Dirkač moštva T-2 Prokarting Racing, Vladimir Stankovič, ki je letošnjo tekmovalno sezono začel z nesrečo na dirki evropskega prvenstva v Šternberku, je uspešno branil barve Slovenije: skupno 10. mesto, 2. mesto v razredu dvolitrskih formul ter zmaga za slovensko državno prvenstvo je izkupiček, ki ga ni pričakoval:

Slovenija Offroad 2022 Avto Vrnitev najbolj blatne slovenske dirke

"Po nesreči na Češkem v kateri je dirkalnik bil precej poškodovan, je bil nastop na dirki v Skradinu negotov do zadnjega trenutka. V pičlih treh dneh sta Igor Rupnik in Dejan Šobar, ki skrbita za tehnično podporo, s trdim in požrtvovalnim delom uspela usposobiti dirkalnik, za kar se jim še posebej zahvaljujem. Kljub manjšim težavam z nastavitvami podvozja, sem z doseženim rezultatom zadovoljen, v moštvu pa bomo potrebovali še nekaj časa, da odpravimo vse posledice nesreče."

Vladimir Stankovič, GHD Skradin | Avtor: Uroš Modlic Uroš Modlic

Skradinske dirke se je letos udeležilo 136 dirkačev iz osmih evropskih držav in vse kaže, da bo postala stalnica tudi v koledarju slovenskega državnega prvenstva. Zavzeti organizator AK Mihovil iz Šibenika se še vedno sooča z nekaterimi organizacijskimi težavami, za katere upamo, da jih bodo uspešno odpravili do naslednjega leta.

OneLife Rally Avto Po Gumballu čez Slovenijo sedel še v avto velikega šaljivca

Slovensko prvenstvo v gorsko hitrostnem avtomobilizmu se bo nadaljevalo 10. julija s tradicionalno dirko na Gorjance. Dirka bo točkovana tudi za avstrijsko državno prvenstvo in pokalno prvenstvo Evrope, zaradi zelo slabega asfalta na progi, ki bo letos tudi nekoliko krajša, pa je nastop najboljših evropskih dirkačev še vedno pod vprašajem.

Vladimir Stankovič, GHD Skradin | Avtor: Uroš Modlic Uroš Modlic

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.