Avto
22 ogledov

Slovenski zvezdnik se vrača

Rok Bagoroš
1/9
GoPro
Slovenski "baletnik" na motorju Rok Bagoroš bo konec tedna na celjskem sejmu Moto Boom spet v akciji. Vrača se po šestmesečnem premoru in sanaciji poškodbe kolenskih vezi.

Motošport je dostikrat krut, in to je na lastni koži izkusil tudi slovenski stunt voznik Rok Bagoroš, ki se je moral sredi vrhunca sezone, konec lanskega poletja, zaradi poškodbe odpovedati vsem načrtom.

"Poškodba je bila pravi šok za moj način življenja, ki je sestavljen iz veliko gibanja z motorjem in brez njega ter vsakodnevnih adrenalinskih aktivnosti. Vse to je bilo ob poškodbi seveda strogo  prepovedano, saj so mi tako zdravnik kot terapevtka zabičali, da ne smem izzivati usode in stakniti nove poškodbe na istem kolenu. Tako sem se moral hitro sprijazniti z realnostjo, ki je od mene zahtevala veliko potrpežljivosti in motivacije za prestajanje šestmesečne rehabilitacije," je o šoku dejal edini slovenski profesionalni stunt voznik in eden od najmlajših profesionalnih stunt voznikov na svetu. 

Kupil si je televizor

V času med poškodbo so mu sledilci na Facebooku z vsega sveta pošiljali pozitivna sporočila. Hrbta mu niso obrnili niti sponzorji, od katerih je kot profesionalni športnik precej odvisen. "Ves ta čas sem seveda najtežje čakal, da bom lahko vozil motorje in da bom spet lahko normalno tekel in se gibal. Poškodba je bila namreč dobra tudi za to, da sem začel še bolj skrbeti za telo in telesno pripravljenost. Zdaj treniram od tri do štiri dni v tednu v fitnesu, kjer skupaj s trenerjem skrbiva za gibčnost ter tako za posamezne mišične skupine kot celotno telo. Morda še anekdota: Najtežje mi je bilo sprejeti dejstvo, ko mi je kirurg dejal, da moram naslednje tri tedne po poškodbi mirovati, kar je zame nekaj nepredstavljivega. Zato sem si moral kupiti televizor. Tega do zdaj nikoli nisem uporabljal, ker itak nikoli bilo časa za gledanje televizije."

Med prvimi večjimi Rokovimi projekti je poleg snemanja največjega videa doslej tako turneja po kar šestih južnoameriških državah, nato pa sledijo Indija, Kitajska in Malezija.

Komentarjev 1
  • marko 08:32 08.april 2014.

    Kaj tresete neumnosti Rok je dober voznik 100% samo na svetu obstajajo tako mlade stunt vozniki na motorju da te kap,on je poprečen voznik kot jih ima slovenija saj 10 podobnih kot je on,spomnim se ko sem bil na šovu ...prikaži več leta 2001 ko je imal Cvetkov takrat je bil negov sin star od 5 do 6 let in je tako vozu motor da smo ga vsi občudovali,in danes je takih po svetu na milione samo zame bo mali ostal za vedno v spominu,to je bilo nekoč zanimivo danes je to čisto nekaj običajnega,,,motorist