Avto
7 ogledov

Smrt policijskega gallarda

gallardo
1/11
Žurnal24 main
Tragedija za italijansko policijo. Nepazljivi voznik je povzročil smrt njihovega ponosa, lamborghinija gallarda LP560-4.

Lamborghini je leta 2004 italijanski policiji podaril dva gallarda, ki sta hitro postala strah in trepet prehitrih voznikov in motoristov na avtocesti A3 med Neapljem in Reggio Calabria, torej v osrednji in južni Italiji. Pred enim letom pa je enega od obeh nadomestilo novo darilo, najmočnejši gallardo LP560-4 (V10, 410 kW/560 KM).

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

No, in prav za LP560-4 je bil usoden voznik seata ibize, ki je v Cremoni minuli vikend speljeval z bencinske črpalke in zaprl pot policijskemu superšportniku. Policist je ostro zavrl in zavil, pri tem pa je treščil v parkirana vozila ob cesti. Sunek je bil tako močan, da je eno od vozil pristalo na strehi gallarda.

Oba policista v gallardu sta bila lažje poškodovana, sprednji konec več kot 160 tisoč evrov vrednega avtomobila (osnova) pa je tako izmaličen, da je vozilo le še za odpis.

Mokre sanje policistov ...
Zmogljivosti policijskega gallarda so bile sicer impresivne. Pospešek od 0 do 100 km/h je trajal vsega 3,7 sekunde, najvišja hitrost pa je bila 325 km/h. Poleg kamer za merjenje hitrosti je med opremo spadal oddajnik za pošiljanje fotografij, imel je tudi defibrilator in hladilnik za hitri prevoz organov za darovanje. Za volan policijskih gallardov lahko sedejo le posebej izšolani policisti.

Na italijanskih cestah je v nesrečah lani umrlo 4.700 ljudi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.