Avto
1310 ogledov

Šok! Poceni model Tesle je zgodovina!

Tesla model 3 Tesla
Viri pravijo, da so pri Tesli zaradi novih okoliščinah trajno pospravili v predale načrte za izdelavo manjšega modela, ki naj stal pod 30 tisoč evri.

Tesla je preklical dolgo obljubljen poceni avto. Gre za presenečenje, saj so investitorji resno računali, da bo mala tesla poganjala rast proizvajalca avtomobilov za masovni trg. 

Vest je objavil Reuters, ki se sklicuje na tri z zadevo seznanjene vire, poleg tega so pri mediju videli Teslina interna sporočila.

Vsega dosedanjega razvoja vendarle ne bodo pozabili, kot poroča Reuters, namerava proizvajalec avtomobilov na tej platformi za mala vozila nadaljevati razvoj samovozečih robotaksijev.

Tesla Y | Avtor: Saša Despot Tesla Y Saša Despot

Odločitev, da Tesla ne bo stopil v razred pod 30 tisoč evrov, pomeni opustitev dolgoletnega cilja, ki ga je direktor Elon Musk pogosto opisoval kot svojo glavno misijo in sicer izdelava dostopnih električnih avtomobilov za množice.

Njegov prvi "master plan" za razvoj podjetja iz leta 2006 je tako predvidel, da bodo najprej izdelovali luksuzne modele, nato pa naj bi dobiček uporabili za financiranje "cenejšega družinskega avtomobila".

Musk je od takrat investitorjem in potrošnikom večkrat obljubil takšno vozilo. Še januarja je Musk investitorjem dejal, da namerava Tesla začeti proizvodnjo dostopnega modela v svoji tovarni v Teksasu v drugi polovici leta 2025.

Najcenejši trenutni izdelek je in bo tako očitno še naprej tesla model 3, ki stane v Sloveniji približno 42 tisoč evrov brez subvencije. Sedaj ukinjen vstopni model, včasih opisan kot Model 2, naj bi imel v ZDA ceno približno 25.000 dolarjih oziroma tudi v Evropi gotovo pod 30 tisoč evri.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • Toma 10:43 07.april 2024.

    Poceni EV je lahko le mestni dvosed s 100 km dosega!

  • sandi76 09:02 07.april 2024.

    Propad Tesle se nadaljuje !

  • Avatar karjola
    karjola 08:35 07.april 2024.

    Poceni električnega avta ne bo nikoli in če bo bojo jaca. Kaj vam še ni jasno da je avto luksuz in način kako zasužnjiti ljudi.