Avto
5163 ogledov

Spremenjena pravila za voznike

Prometna nesreča arhiv PGD Slov. Konjice
V primeru prometne nesreče naj vozniki ravnajo v skladu s spremembami zakona.

Z današnjim dnem stopa v veljavo sprememba zakona o pravilih cestnega prometa, ki v primeru nesreče voznikom na avtocesti in hitri cesti omogoča razvrščanje čez robno črto smernega vozišča, med drugim tudi na odstavni pas, ko je treba zagotoviti nemoten prehod za intervencijska vozila.

Sprememba, ki jo je DZ na predlog NSi soglasno sprejel 20. septembra, določa, da morajo vozniki v primeru ustavljanja ali zastoja prometa na avtocesti in hitri cesti z dvema ali več prometnimi pasovi za vožnjo v eno smer vzpostaviti reševalni pas, ki je dovolj širok za varno vožnjo intervencijskih vozil.

poškodba, zavarovanje Kasko Avto Na avtu imam kasko, moram res klicati policijo?

Vozila, ki se ustavljajo ali stojijo na skrajnem levem prometnem pasu, se morajo razvrstiti čim bolj levo, po potrebi tudi čez robno črto smernega vozišča. Vozila, ki se ustavljajo ali stojijo na ostalih prometnih pasovih, pa se morajo razvrstiti čim bolj desno, po potrebi tudi čez robno črto smernega vozišča, kar vključuje tudi odstavni pas. Razvrščanja čez robno črto zakon do zdaj ni omogočal.

V NSi so spremembo, ki je bila v procesu sprejemanja v DZ dopolnjena z nekaterimi vladnimi dopolnili, predlagali, da bi lahko vozniki na avtocesti ali hitri cesti na ta način ustvarili dovolj širok in varen reševalni pas za prihod intervencijskih vozil.

Voznik tovornjaka Razlog, da stojite Avto Nekaterim ne pomagata niti dva zakona

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • evelux 12:46 14.oktober 2017.

    In koliko voznikov bo o tem sploh vedelo oziroma izvedelo vsi ne bulijo v računalnik in internet kako bodo obveščeni o novem pravilu ...... ne to nima veze če neboš vedel o tem nič boš pač kaznovan kot za vsako ...prikaži več stvar v naši sloveniji juhuu bravo

  • jozicamurn 11:41 14.oktober 2017.

    Koliko pa lahko gremo skrajno desno čez odstavni pas?