Avto
7786 ogledov

Ste vedeli? Povrnejo plačano cestnino, če zaradi del zamudijo v službo

Delo na cesti Shutterstock
Tistim, ki v službo zamujajo 15 minut, cestnino znižajo za 25 odstotkov, tistim, ki izgubijo eno uro, pa povrnejo celoten znesek.

Nekoliko neverjetna je novica, da je največji italijanski upravljavec avtocest Autostrade per l'Italia razvil aplikacijo imenovano Free-to-X, ki vsakemu njihovemu uporabniku omogoča samodejno povračilo denarja, če se izkaže, da je zaradi zamude zaradi del na avtocesti zamudil v službo.

Cestnina na Hrvaškem Presenečenje Svet Presenečenje: nemški predlog za cestnine po celotni EU

Sprejemljiva hitrost je določena na 100 km/h (70 km/h za tovorna vozila), za tiste, ki se premikajo počasneje, pa so predvidena vračila denarja, odvisno od izgubljenega časa.

cestninjenje Dogovor Avto Za bolj čista vozila nižja cestnina

Tistim, ki v službo zamujajo 15 minut, se cestnina zniža za 25 odstotkov, tistim, ki izgubijo eno uro, pa povrnejo celoten znesek. V Italiji je taka praksa že nekaj let. Autostrade per l'Italia, ki upravlja več kot 3000 km cest v Italiji, je v petih letih namenila 250 milijonov evrov za povračilo denarja potnikom, ki so jih na poti na delo zadrževala vzdrževalna dela, je za Reuters ob koncu lanskega leta povedal izvršni direktor Roberto Tomasi.

Vinjeta Avto Obvod, kako preveriti veljavnost e-vinjete

Po katastrofi, ko se je v pristaniškem mestu Genova porušil most, so se pri Autostrade zavezali, da bo med letoma 2020 in 2023 porabil do 7 milijard evrov za naložbe in vzdrževanje svojega avtocestnega omrežja.

Darsgo Dars odgovarja Avto Izpoved voznika tovornjaka o 1.000 evrih kazni

Tomasi je dejal, da je podjetje do danes že porabilo 77 milijonov od 250 milijonov, ki so jih do leta 2024 namenili za znižanje cestnine uporabnikom, ki bodo dokazano zaradi del na cesti zamudili na delo.
 

Komentarjev 2
  • marko256 04:50 08.junij 2022.

    Še dosti vode bo moralo preteči preden bomo prišli zahodu do gležnjev. Pri naši politiki in gradnji cest kjer si bašejo denar v žepe namesto pravilno naredit cestišče tako da majo vsako leto lahko delo na istem odseku bolje da ne govorim.

  • Avatar lopov
    lopov 07:08 07.junij 2022.

    Pri nas ti lahko plačajo še hotel da prespiš medtem ko majo ceste več ur zaprtre