Avto
3914 ogledov

Video: Ste že videli "menjalnik" v novi tesli?

Tesla menjalnik Reševalni pas/Twitter
Teslin posodobljen model S sploh nima več fizičnega gumba za prestave. Celo zaslon je le za rezervo.

Morda bo kdo pomislil, da je tale prvoaprilska. Pa ni, zadeva je prišla v javnost že pred dnevi. Tesla je  januarja napovedal precejšnje spremembe pri svojih najdražjih avtih model S in model X. Poleg kozmetičnih posodobitev bosta dobila nove zaslone in spremenjeno programsko opremo, ena od novosti, ki je najbolj burila duhove, pa je bil volan v obliki črke U. Avto tudi nima več obvolanskih ročic, ustanovitelj Tesle Elon Musk pa je že pred časom napovedal tudi, da se poslavlja zastareli pristop PRNP izbire prestav. Zatrdil je, da se je novega sistema sam zelo hitro navadil in da je stari pristop zastarel.

Tesla model S Teslin volan Avto Ali slovenski predpisi dovoljujejo Teslin revolucionarni volan?

Izbira smeri bo v teslah po novem v največji meri avtomatizirana, avto naj bi na podlagi zaznavanja okolja in navigacije sam vedel, kdaj naj prestavi v katero smer in počaka na voznikov pritisk na plin. Za vsak slučaj pa bo imel voznik na zaslonu še vedno tudi možnost "ročne" izbire smeri, a ne prek digitalnega gumba, temveč kar avtomobilske ikone na drsniku - v katerkoli smer jo bo potegnil, tja bo šlo vozilo

Zdaj smo lahko po zaslugi tajvanskega ljubitelja novih tesel prvič videli tudi, kako zadeva deluje v praksi.

 

 

Tesla brisalec Odobren patent Avto Patent: Tesla bo uvedel revolucijo pri brisalcih za steklo!
Komentarjev 1
  • Bojan Lavrencic 06:03 02.april 2021.

    Prepovedano je pogledati sms na telefonu medtem pa ne samo da je dovoljeno celo vse bolj je ro edina opcija upravljati avtomobilske funkcije preko zaslona v avtomobilu in ja seveda "verjamem" , da je taksno pocetje varno. Sicer pa studije ...prikaži več ze kazejo,da se upravljanje preko zaslonov po nevarnosti priblizuje brskanju po telefonu.