Avto
69 ogledov

Ste že videli neumnejše odpiranje prtljažnika?

Qoros Youtube
Kitajsko-izraelski proizvajalec vozil Qoros je na ženevskem avtomobilskem salonu predstavil limuzino, s katero želi na velika vrata vstopiti na evropski trg.

Kitajci želijo v prihodnjih letih v Evropo pripeljati še več svojih modelov, najavljajo celo odlične ocene na testih Euro NCAP, a je že uvodni poskus z limuzino, ki je sicer v Ženevi požel veliko pozornosti, pokazal, da se stvari niso lotili po standardih Evropejcev.

Trgovci bodo morali kupcem dvakrat pokazati, kam je proizvajalec skril stikalo za odpiranje prtljažnega prostora. Pri Qorosu so mehanizem za odpiranje prtljažnika skrili kar pod blatnik desnega zadnjega kolesa. Kako je to videti v zimskih mesecih, ko se pod blatnikom nabere največ snega in umazanije, si lahko le mislimo. Neki češki novinar je na salonu v Ženevi le odkril, kako se odpre prtljažnik, njegovo reakcijo pa si lahko pogledate v videoposnetku zgoraj.

Le upamo lahko, da je to pri limuzini le del prototipne rešitve in da bo pri serijskemu modelu, ki po pisanju Autonewsa v Evropo za manj kot 20 tisoč evrov prihaja v drugi polovici leta, odpiranje drugačno.

Komentarjev 5
  • Zvonka Facija 08:23 20.marec 2013.

    Ja, še dobro, da so pokazali filmček, da bodo tudi vlomilci vedeli kako se odpre.

  • sash77 23:41 19.marec 2013.

    Ob vsakem odpiranju si umažeš roke. Ne hvala.

  • YaKo 09:11 19.marec 2013.

    Vseeno sem prepričan, da bo mehanizem zarjavel že po 1. zimi. Tudi evropski proizvajalci niso sposobni oz. nočejo narediti stvari tako, da bi trajale.