Avto
59 ogledov

Številni novi audijevi modeli, predvsem suvi

Audi Q1 Audi
Audi namerava v naslednjih nekaj letih predstaviti 11 novih modelov, s čimer bo modelno paleto iz 49 razširil na kar 60 modelov.

Audi je novico objavil ob podatku, da so letos prodali že 1,5 milijona vozil, s čimer so cilj za leto 2015 presegli za dve leti.

"Še naprej bomo razvijali nove produkte. V njih vidimo velik potencial, še posebej v segmentu SUV vozil in med najbolj prestižnimi modeli," je dejal prvi mož Audija Rupert Stadler.

V boj z BMW

Takšna odločitev je bila precej pričakovana, saj bo največji rival, BMW, že prihodnje leto na cesto poslal številne nove različice, med katerimi izstopajo serija 2, X4 in tudi povsem novi model, ki bo baziral na konceptu Active tourer.

Kateri bodo novi modeli s štirimi prstani v maski, v Ingolstadtu niso pojasnili, verjetno pa bo med gonilnim močmi nove ofenzive najmanjši SUV Q1, med zanimivejše novosti pa bo sodil tudi športni model S1 z 225 konjskimi močmi. Pričakujemo lahko tudi povsem novi Q7 in novo generacijo TT-ja, govori se tudi prestižnih modelih Q8 in A9.

Cilj Audija je do leta 20120 povečati prodajo svojih modelov na dva milijona na leto.

Komentarjev 1
  • spenjac 18:19 25.december 2013.

    in vsi si bodo enaki med sabo, kot doslej.