Avto
6 ogledov

Strožje kazni za bogate

1/2
Žurnal24 main
"Najbolj pomembno mi je, da se žena varno pelje v avtomobilu. Če se njej kaj zgodi, potem ne morem več v hribe," v rubriki Avto in jaz razlaga Davo Karničar.

Davo Karničar, ekstremni alpinist in smučar, je v prometu umirjen in je pravo nasprotje tistega, po čemer je znan. Adrenalin raje sprošča v hribih in pri smučanju z osemtisočakov. V mladosti je bil za volanom povsem drugačen. "Bil sem vročekrven. Konec osemdesetih let so mi nemški policisti izmerili hitrost več kot 180 km/h, čeprav je bila omejitev le 120 km/h," pravi Karničar, ki se nerad spominja teh trenutkov. Športnika na slovenskih cestah najbolj moti slaba oziroma neprimerna infrastruktura, predlaga pa tudi, da bi kazni za prekrške sankcionirali glede na premoženje voznikov. Davo namreč v dragih avtomobilih opaža veliko mladostnikov, ki se kratko malo požvižgajo na omejitve hitrosti in ostala pravila v prometu. Več v videointervjuju.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.