Avto
9673 ogledov

"Sveti Duh" rešil voznika pred kaznijo 105 evrov

Golob in radar Nemška policija
Neverjetno naključje, zakaj mu ni bilo treba plačati kazni.

Nemška policija je delila fotografijo, ki jo je posnel merilnik hitrosti v mestu Viersen na zahodu države. Voznik malega renault twinga je kar pošteno pritisnil v coni 30 km/h, saj je merilnik nameril 54 km/h. 

A v trenutku, ko se je sprožila kamera, je mimo na "idealno mesto" priletel golob in ob zamahu kril zakril obraz voznika.  Ker v Nemčiji velja, da mora biti za plačilo kazni nedvoumno jasno, kdo je vozil avto, policisti niso mogli izdati plačilnega naloga, so si pa zato dali duška v uradni izjavi: 

"Sveti Duh je moral biti tokrat poleg, saj je pustil svoj pečat na izpostavljenem mestu ... Razumeli smo to znamenje in smo tokrat pustili dirkača pri miru. Vseeno pa upamo, da bo blagoslovljeni dirkač razumel to pomežik od zgoraj in bo v prihodnosti vozil primerno ..."

Prehitri voznik bi moral po nemškem zakonu za prekoračitev 24 km/h v coni 30 km/h prejeti kazen v višini 105 evrov.

Obdelali pa so tudi rešitelja: "Pravzaprav bi si kazen zaslužil tudi golob, saj je bil očitno prehitro na poti. Ker pa ne vemo, v kateri kraj se mu mudi zaradi binkošti, bomo tudi njegovo milost pustili pri miru."

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • sam50 12:12 29.maj 2019.

    Še dobro,da se ni to zgodilo pri nas,ker bi ga ne glede na vso pomoč iz nebes razpeli na križu,ga odrli za najmanj jurja,pa še kakšnih 10-15 kazenskih točk mu bi nabili.

  • Skipi 10:16 29.maj 2019.

    Prehitri voznik bi moral po nemškem zakonu za prekoračitev 24 km/h v coni 30 km/h prejeti kazen v višini 105 evrov. Pri nas pa 1000 € + 5 kazenskih točk.

  • kapibara1 10:07 29.maj 2019.

    Naši, bi preventivno, vsem rejcem golobov, izstavili račun..