Avto
12246 ogledov

Tako so se kupci po tragediji odzvali na zahteve po ukinitvi SUV vozil

Epa
Tragična nesreča v Berlinu, ko je voznik porsche macana do smrti na pločniku povozil štiri ljudi, je imela za povod zahtevo, da se morajo SUV vozila umakniti iz mest.

Na začetku septembra se je v Berlinu v Nemčiji zgodila tragična nesreča, v kateri je voznik porsche macana iz nepojasnjenega razloga (izključili so možnost terorističnega napada) nenadno zapeljal na pločnik med množico ljudi. Do smrti je povozil štiri osebe, med njimi je bil tudi 3-letni deček in njegova babica.

Audi Q3 sportback Avto Audi predstavil novo okrepitev med SUV modeli

Dan po nesreči se je na ulicah Berlina na kraju tragičnega dogodka zbralo nekaj sto protestnikov, ki so se spomnili žrtev nesreče tako, da so sedli na cesto in blokirali promet. Nekateri so nosili transparente, s katerimi so namigovali, da so SUV vozila motorizirani morilci.

 | Avtor: Epa Epa

Škoda kodiaq RS Avto Kako hiter je prvi RS med suvi?

Zanimivo je, da so v Nemčiji zožili ceste, zmanjšali število parkirnih mest, dvignili cene goriva in potrošnike stalno opozarjajo na klimatske spremembe. Kljub temu pa niso ustavili naraščajoče priljubljenosti SUV vozil. V Nemčiji so lani prodali milijon SUV vozil, kar pomeni, da je vsako tretje novo vozilo športni terenec ali križanec.

Seat tarraco plug-in Avto Seatov veliki SUV bo dobil kabel

Pri nemškem Automobilewoche so po nesreči porsche macana in štirih mrtvih ljudi naredili raziskavo, v kateri so želeli ugotoviti, ali je priljubljenost SUV vozil po tragediji 6. septembra kaj manjša. In ugotovili prav nasprotno. Žgoča razprava o SUV in terenskih vozilih od berlinske nesreče ni vplivala na zanimanje kupcev.
 

Komentarjev 8
 • jakec1575 16:43 21.september 2019.

  gibalna kolicina je masa x hitrost. Velika razlika je, ce te zgazi 1 tonska ali pa 2 tonska zival. terenc te po sporednji maski spravi pod kolesa. Nizek avto te odbije v luft. Poskodbe normalnega avtomobila so primarno noge, SUV ...prikaži več pa prsni koš. Suvi v centru mesta nimajo kaj iskati, ker so preveliki, zasedejo prevec prostora na cesti in ker niso okoljski. Poraba energije je vezana na gibalno kolicino in maso.

 • 4ba2a8e4cc2cfe1172eec499b48f077b0c78143c 16:03 21.september 2019.

  Pozabljate bistvo in sicer da je voznik dobil božjastni napad.Tako bi morali dat jebat zdravnike ki so mu odobrili vožnjo z to boleznjo.

 • Avatar Ebony_Wunderlich
  Ebony_Wunderlich 10:34 21.september 2019.

  Google je plačal za vsakodnevno delo na spletu od doma 600 do 1000 dolarjev.i so prejeli prvi mesec $ 23586 in $ 32847 v mojem zadnjem mesečnem plačilnem računu pri Googlu tako, da doma delajo 3 ure na dan. enostavno ...prikaži več zaslužite 150 $ na uro, in zaslužek je lahko sčasomaa še večji. več tukaj ...... ⇛⇛⇛⇛⇛⇛⇛ w­w­w­.W­o­r­k­L­i­n­k­s­3.­C­O­M

Sorodne novice