Avto
15 ogledov

Tako v zrak izpuhti 4 milijone evrov

Koenigsegg Youtube/Car
Verjetno je bila to ena najdražjih avtomobilskih nesreč, v katerih je bil udeležen le en avto. Koenigsegg agera R se je razletela v rokah neveščega bogataša.

Koenigsegg agera R je presneto zmogljiv, ekskluziven in drag avto. Švedska znamka jih je naredila le peščico. Eden izmed švedskih hiperšportnikov je pred dnevi neslavno končal svojo pot ob robu ceste na Kitajskem, potem ko je voznik očitno izgubil oblast nad avtom. 

Videoposnetek nadzorne kamere kaže, da je avto nenadoma ostro odneslo v desno, kjer je silovito treščil v kovinsko konstrukcijo in dodobra razletel svojo konstrukcijo iz ogljikovih vlaken. 

Natančni vzrok nesreče ni znan, po poročanju Carscoopa pa je bil posredi alkohol. 

Lastnik si je lastil koenigsegga z zaporedno številko 82, medtem ko je bilo ager R vseh skupaj izdelanih manj kot 20. Ocenjena gmotna škoda na avtu je kar 3,8 milijona evrov. Kakšna bo njegova usoda ni znano. Morda ga bodo vrnili v "manufakturo" v švedskem Ängelholmu, kjer bodo preverili, ali ga je sploh mogoče popraviti tako, da bo še vreden svojega stasa. 

Bogati kitajski lastnik je sicer tudi lastnik ferrarija laferrari, mclarna P1 in porscheja 918 spyderja, torej vseh najbolj zmogljivih serijskih avtomobilov pod soncem ta hip. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2