Avto
15 ogledov

Telefon v roki prepogost sopotnik

Telefoniranje med vožnjo Shutterstock
Da je telefon zelo pogost dodatek vožnji avtomobila bi lahko sklepali iz ankete, po kateri kar 44 odstotkov voznikov med vožnjo govori po telefonu.

Tak odstotek voznikov govori med vožnjo po telefonu, ne da bi uporabljali slušalko ali napravo za prostoročno telefoniranje, je pokazala  raziskava, ki so jo v letu 2012 opravili pri podjetju Goodyear Dunlop EMEA.

Pa tukaj še ni konec - 41 odstotkov voznikov je priznalo, da so med vožnjo že pošiljali SMS- sporočila, elektronsko pošto ali elektronsko prenašali podatke.

Podatki kažejo, da se veliko voznikov še vedno ne zaveda, kako negativno telefoniranje med vožnjo vpliva na varnost. Dokazano je, da se takrat voznik vede, kot da bi bil pošteno pijan.

V Sloveniji je po podatkih javne agencije RS za varnost prometa med letoma 2007 in 2011 uporaba mobilnih telefonov porasla za 144 odstotkov.


Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.