Avto
3567 ogledov

Prvi kupci dobili najbolj pričakovan avtomobil zadnjih let

1/11
Tesla
Prvih 30 srečnežev je dobilo ključe avtomobila, ki napoveduje revolucijo in dolgoročno prevlado v svetu avtomobilov. Nanj čakajo tudi številni Slovenci.

Revolucija se je začela. Prvih 30 srečnežev je prejelo svoj tesla model 3, avtomobil vreden nekaj manj kot 30 tisoč evrov, ki lahko z enim polnjenjem baterije izpuščenih škodljivih emisij prevozi 350 kilometrov poti. Na izbiro bo tudi različica s podaljšanim dosegom (500 kilometrov), ki stane 37 tisočakov.

Prvi mož Tesle je v petek obelodanil, da je rezervacijo za povsem električni model tesla model 3 naredilo več kot pol milijona kupcev. Prvih 30 avtomobilov so prejeli zaposleni v podjetju Tesla, podjetju, kjer bo ravno masovni električni model pravi izpit, ki bo pokazal, ali bo ameriški proizvajalec električnih vozil postal dobičkonosen. 

Elon Musk in tesla model X SLOVENSKE TABLICE Avto Registracije vozil junija v Sloveniji: Tesla X, ferrari californija, porscheji 911 ...

Že letos na polno

Elon Musk je obljubil, da bodo prihodnje leto izdelali pol milijona vozil model 3, kar je šestkrat več kot bo celoletna proizvodnja leta 2016. Naslednjih 100 naj bi sledilo v avgustu, septembra pa bodo izročili naslednjih 1.500 vozil. Nato naj bi bila mesečna proizvodnja 20 tisoč vozil. To naj bi se zgodilo do decembra letos.

Zakaj je tako poseben avtomobil?

Tesla model 3 ima namesto nadzorne plošče kar zaslon na dotik (desno od voznika). Pospešek od 0 do 60 milj (96 km/h) je 5,6 sekunde. 

Tesla model 3 Slovenec Avto Zakaj je Slovenec s 1.000 dolarji podprl milijarderja Elona Muska?

Elon Musk je pred časom sicer najavil, da bo po tesli model 3 sledil novi tovornjak in kompaktni športni terenec. Zanikal je, da bi naredili avtomobil manjši od limuzine tesla model 3. Seveda gre za vozila brez ogljičnega odtisa.

Pri Tesli neprestano izboljšujejo in nadgrajujejo programsko opremo za sistem polsamodejne vožnje, ki pa ga bodo morali kupci, če ga bodo želeli uporabljati, doplačati.

Tesla model 3 HDZ moleduje Muska Avto Muska prosili, da bi Tesla Motors tovarno postavil na Hrvaškem

Zakaj je model 3 tako poseben? Tesle so si v preteklosti lahko privoščili zgolj bogati, to pa je prvi množični model ameriškega proizvajalca električnih avtomobilov, ki naj bi si ga privoščili številni vozniki po vsem svetu. Rezervacije zanj je vplačalo tudi nekaj Slovencev. Hkrati gre za tehnološko napreden avtomobil.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.