Avto
1608 ogledov

Registracije vozil junija v Sloveniji: Tesla X, ferrari californija, porscheji 911 ...

Elon Musk in tesla model X Profimedias
Junija je bilo v Sloveniji prvič registriranih 8754 osebnih in lahkih gospodarskih vozil. To je skoraj petina več kot pred letom dni. V številko so vštete tudi kratkotrajne registracije, ki naj bi po nekaterih ocenah znašale dobro tretjino slovenskega avtomobilskega trga. Najbolj prodajan model v juniju je bil VW golf, Volkswagen je tudi med znamkami na prvem mestu. Registrirana je bila tudi ena tesla X.

Podatki, ki jih navajajo v sekciji za osebna motorna vozila pri Trgovinski zbornici Slovenije razkrivajo, da prodaja oziroma registracije vozil v Sloveniji še naprej rastejo.

V prvih šestih mesecih letošnjega leta je bilo prvič registriranih 45.258 osebnih in lahkih gospodarskih vozil, kar je 5325 vozil oz. 13,33 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Od tega je bilo osebnih vozil 39.032, kar je 4052 vozil oz. 11,58 odstotka več, gospodarskih pa 6226, to je 1273 vozil oz. 25,70 odstotka več.

Toyota nesporni vladar baterijskih vozil

Med električnimi in hibridnimi vozili je bilo junija (prodanih je bilo 148 takih vozil) prodanih največ Toyotinih modelov c-hr (29), sledijo Renaultovi zoeji (20) ter Toyotini aurisi in modeli rav4 (obakrat 17).

Pri lahkih gospodarskih vozilih so bili maja na vrhu lestvice proizvajalci Ford (262 vozil), Renault (242 vozil) in Volkswagen (189 vozil).

Registriranih cel kup prestižnih vozil

Slovenske registrske tablice so meseca junija pristale na več 100 prestižnih vozilih, na primer na 195 audijih, 193 vozilih znamke BMW in 179 mercedesih, celo na eni električni tesli X.

Junija je bilo pri nas registriranih kar nekaj eksotičnih in športnih vozil, med drugim trije porscheji 911, ena porsche panamera, dva prestižna suva maserati levante, ford mustang in celo ferrari california.

Opel se je zavihtel med prve tri

Med znamkami na prvem mestu ostaja Volkswagen s 1164 registriranimi vozili, sledi mu Renault (1007), Škodo (686) pa je na tretjem mestu prehitel Opel (710). Golf (410 registriranih vozil v juniju) je zabeležil več registracij kot renault s cliom (371) in Škoda z octavio (345).

Pri vsem tem je treba omeniti, da so v številke vključene tudi kratkotrajne registracije in izvoz vozil, katerega se nekatere znamke poslužujejo več, druge pa manj, ali pa sploh ne.

Komentarjev 4
  • Žvižgač 19:56 11.julij 2017.

    Ko vidiš in prebereš tak komentar, takoj zaznaš da pisec nima vseh kokoši doma. Če te je kdo od lastnikov dobrega avtomobila kdaj nategnil, bi ga moral prijaviti in z njim voditi spor. Tukaj modrovati o lopovih počez, ker je ...prikaži več nekdo kupil dober avto je malo debilno za te čase, se ti ne zdi. Kaj pa ti veš o davčni inšpekciji, o njihovem številu, zadolžitvah in vloženih ovadbah? Probaj prebrati še kaj razen Žurnala in si malo razširi obzorja. Npr. letno poročilo FURS.

  • Papaja Popi 19:56 11.julij 2017.

    Motiš se!!!!Avto ni na lizing !Zakaj pa misliš, da ožema delavce.Zraven ima še najmanj za en avto, jahto in vilo.

  • jakec1575 19:56 11.julij 2017.

    Ne recem. eni so garali med krizo i uspeli med in po njej.Se pa po 8 letih najvecjega ropa v samostojni Sloveniji po pretecenih rokih za kazenski pregon vraca ukraden denar iz oaz nazaj v Slovenijo. in zakaj gre? Namesto ...prikaži več v investicije gre za dober provod in lajf. Pa naj se kdo rece da Slovenci nismo balkanci. Nasrkale so pa vsaj 3 generacije delvcev.ki so ali trpeli ali odsli v tujino. Nasemu glavnemuzupanu pa se bodo zbrisali posnetki in to legalno. Se kdo vidi kar vidim sam??