Avto
11512 ogledov

Ta znamka ukinja redne servise!

Mehanik in servis zavor
Pri Tesli so dvignili veliko prahu, ko so redne letne servise in vzdrževanja na letni ravni razglasili za nepotrebne.

Pri proizvajalcu vozil znamke Tesla so na osnovi lastnih obsežnih analiz zanesljivosti svojih vozil redne letne servise in letna vzdrževanja razglasili za nepotrebne. Glede na novice, ki prihajajo iz podjetja proizvajalec ne bo več delal razporeda predvidenega rednega vzdrževanja in servisiranja in to iz razloga, ker so Teslina vozila enostavno preveč zanesljiva.

Mehanik leta 2018 Anže Soklič Mehanik leta Avto Mehanik leta razkril, zakaj se kvarijo nova vozila

Z drugimi besedami, pri Tesli od lastnikov ne bodo več zahtevali, da vozijo svoja vozila na redno vzdrževanje, saj za to enostavno ni potrebe. S tem naj bi po mnenju proizvajalca električnih avtomobilov lastniki privarčevali na času in denarju.

Servis vozil Zato ... Avto Kdor dela servisne intervale na 30 tisoč kilometrov, ga čaka presenečenje

Pri Tesli kljub temu še vedno priporočajo kontrolo določenih točk vozila, na primer uravnoteženje in centriranje koles na 15.000 do 20.000 kilometrov, optiko podvozja in morebitno menjavo tekočin na vsaki dve leti, tudi menjavo filtrov in vzdrževanje klime na vsaki dve leti ...

Tesla model Y | Avtor: Tesla Tesla

13. Tehnološka konferenca Avto Mehaniku boste morali zaupati bolj kot kadarkoli do zdaj

Neodvisna poročila, kot je znani Consumer Reports, razkrivajo, da so električni avtomobili do zdaj dokazali, da zahtevajo veliko manj popravil kritičnih sistemov, v primerjavi z vozili z motorji na notranje zgorevanje. Tako glede strojne opreme, kot tudi raznih škripanj in ropotanja. 

Vgradnja avtoplina Avto Nasveti voznikom in serviserjem vozil na avtoplin

Slovenski guru električnih avtomobilov Andrej Pečjak iz podjetja Metron je v našem intervjuju pred časom pritrdil, da bodo redni servisi za električna vozila cenejši: "Ni menjave olja, ki je glavni strošek, in nekih filtrov. Vzdrževanje samo, kar vozniki električnih avtomobilov neradi slišijo, pa ne, saj se bodo stvari kvarile. Nekatere zato, ker jih slabo naredijo, druge pa zato, ker jih naredijo tako, da bodo odpovedovale. Že zdaj se vidi, kaj se bo kvarilo in kaj se kvari."

Intervju si lahko preberete tukaj.
 

Komentarjev 5