Avto
40 ogledov

To je novi audi Q7

Audi Q7
1/15
Audi
Na spletu so se pojavile prve uradne fotografije povsem nove generacije audija Q7, največjega športnega terenca s štirimi prepletenimi prstani v maski.

Po prvih fotografijah sodeč je oblika konzervativna, največje oblikovne spremembe pa letijo na bolj aerodinamičen nos, ki je manj masiven, kot pri aktualnem modelu. LED žarometi, ki bodo na voljo tudi v matrični tehnologiji, so zelo podobni tistim pri audiju TT.

Audi Q7 | Avtor: Audi Audi
Tudi zadnje luči so oblikovane na novo in so zdaj bolj pravokotne oblike. Večje spremembe so v potovalni kabini, ki je bolj moderna in minimalistična. Oblikovalci so navdih iskali pri športnem modelu TT in mu namenili digitalno instrumentalno ploščo z ogromnim 12,3-palčnim TFT zaslonom. Znotraj je še velik, 7- ali 8,3-palčen samostoječ zaslon, zanimivi so zračniki, ki spominjajo na tiste v novi generaciji passata.

Ko je postavljenih vseh sedem sedežev prostornina prtljažnika meri 295 litrov, v petesedežni konfiguaraciji 890 litrov, ko sta postavljena le prednja sedeža pa kar 2.075 litrov.

Tudi dizelsko-električni priključni hibrid

Pričakovano bodo vse različice opremljene s štirikolesnim pogonom. Pri bencinskih TFSI agregatih so porabo v povprečju zmanjšali za 28 odstotkov, pri dizelskih TDI pa za 23 odstotkov. V motorni paleti izpostavljajo 3,0-litrski TDI z 200 kilovatov moči (272 KM) in 3.0 TFSI z 245 kilovatov moči (333 KM) s pospeškom od 0 do 100 km/h v 6,1 sekunde (TFSI) in 6,3 sekunde (TDI). Dizelski V6 agregat po tovarniških podatkih v povprečju v kombiniranem ciklu porabi 5,7 litra plinskega olja na 100 kilometrov, v zrak pa na kilometer poti izpusti 149 gramov CO2.

Audi Q7 | Avtor: Audi Audi


Najavljen je tudi SQ7 model z biturbo 3,0-litrskim šestvaljnim TDI agregatom. Najavljena je tudi e-tron različica priključnega hibrida, ki kombinira šestvaljni dizelski motor in elektromotor, s čimer bo postal prvi dizelski priključni hibrid skupine Volkswagen.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.