Avto
153 ogledov

To je novi opel adam

Opel adam
1/14
Opel
Opel je maja sporočil ime svojega najmanjšega modela, ki bo adam. Zdaj so na spletu na voljo prve uradne fotografije. Prvič bo na ogled na pariškem avtomobilskem salonu.

Novinca so oblikovali v Vauxhall/Opel studiu v matičnem Rüsselsheimu. Mestni avtomobil v dolžino meri 370 centimetrov, kar je za 15 centimetrov več kot volkswagen up. Medosna razdalja meri 231 centimetrov, prtljažnik pa 200 litrov.

Opel adam | Avtor: Opel Opel
Izdelovali ga bodo na platformi trivratne corse, pri GM-u pa pravijo, da bo ponudil dovolj prostora za štiri odrasle. V poskusu, da privabijo mlade kupce, bo ponujal sodobno opremo in številne modne tehnološke naprave. Adam je prvi Oplov avtomobil s popolnoma novim zabavno informacijskim sistemom, ki je združljiv tudi z operacijskimi sistemi Android. Od tehnologij, ki bodo v malčku izpostavljamo napredni sistema pomoči pri parkiranju Advanced Park Assist (APA II). Sistem je vgrajen vedno skupaj s sistemom pokrivanja mrtvega kota Side Blind Spot Alert (SBSA) s tipali na ultrazvok. Med ostale prvič v segmentu A uporabljene tehnologije sodi tudi ogrevan volan. Opel najavlja številne opcije za individualizacijo zunanjosti in notranjosti.

Opel ADAM bo najprej na voljo s tremi bencinskimi motorji (1.2 51 kW/70 KM, 1,4 64 kW/87 KM in 1,4 74 kW/100 KM) z ročnim petstopenjskim menjalnikom. Vsi bodo na voljo tudi s paketom opreme ecoFLEX, vključno s tehnologijo zmanjševanja porabe goriva Start/Stop. Kasneje bo v ADAMU premierno predstavljena nova generacija majhnih bencinskih motorjev z neposrednim vbrizgom goriva, turbinskih polnilnikom in sistemom za še večjo učinkovitost in zmogljivosti. Novemu motorju bo namenjen popolnoma nov šeststopenjski ročni menjalnik.

Komentarjev 4
  • Zima 21:10 11.julij 2012.

    Kar pozanimaj se pri kakšnem lektorju.

  • Avatar skeptik
    skeptik 19:59 11.julij 2012.

    To pa ne bo držalo. Oboje se piše z veliko začetnico.

  • Zima 11:00 11.julij 2012.

    Ni res. V primeru, da bi se omenjalo le podjetje, torej Opel, je z veliko, v primeru, da gre za model avtomobila, torej opel adam, je oboje z malo skeptik.