Avto
3231 ogledov

To je novi vstopni BMW X model!

BMW iX1
1/22
BMW
BMW je razkril novo generacijo X1 in tudi njeno povsem električno različico iX1.

V svoji tretji generaciji modela je BMW X1 namenil nov dizajn, bolj prostorno kabino, napredno digitalizacijo – in prvič povsem električni pogonski sistem (model iX1). Arhitektura novega BMW X1 omogoča prilagodljivo proizvodnjo modelov s popolnoma električnim pogonom, priključnimi hibridnimi sistemi in motorjem z notranjim zgorevanjem na enem tekočem traku v tovarni BMW Group v Regensburgu. Prodaja bo stekla v oktobru 2022 s po dvema različicama z bencinskim in dizelskim motorjem. Modeli, vključno s popolnoma električnim BMW iX1 xDrive30 in dvema priključnima hibridoma, bodo dodani v ponudbo takoj po začetku prodaje.

BMW X1 | Avtor: BMW BMW

BMW M3 Rabljeni biser Avto Neverjetno, kateri avto smo našli med slovenskimi oglasi

Večji in zelo digitalen

Novi model meri 4,5 metra v dolžino (do 53 mm več od predhodnika), 1,845 metra v širino (+24 mm) in 1,642 metra v višino (+44 mm). Večja je tudi medosna razdalja (+22 milimetrov). Vse to se odražja v bolj razkošno odmerjenem prostoru v kabini.
Nov dizajn zaznamujejo pokončni sprednji del z veliko ledvičko BMW, skoraj kvadratnega videza in tankima žarometoma v polni LED tehnologiji. Na boku izstopajo izklesani blatniki, potopne kljuke na vratih in dolg strešni spojler, ki so bili med odločilnimi prijemi, da so dosegli odličen količnik uporab zraka (CD = 0,26). Zadek je širok z ozkim oknom in tankimi LED-lučmi.
17-palčna platišča iz lahke zlitine so standardna, največja platišča merijo 20 palcev.

BMW X1 | Avtor: BMW BMW

BMW M4 CSL Video Avto Ste že videli novi najhitrejši serijski BMW?

Digitalna tehnologija je podobna kot pri iX, ki velja za BMW zastavonošo. To pomeni, da so v X1 pri BMW ponudili tudi glasovno upravljanje prek BMW Intelligent Personal Assistant in ukrivljen zaslon s funkcijo na dotik, kar prinaša znatno zmanjšanje števila upravljalnih elementov. Armaturna plošča je tanka, dodani so ozki zračniki. Navidezno lebdeči naslon za roko z vgrajeno nadzorno ploščo vključuje prestavno ročico popolnoma novega videza ter gumb za nastavitev glasnosti zvočnega sistema in druge funkcijske gumbe. Nov je tudi podstavek za pametne telefone v spodnjem delu sredinske konzole, opcijsko z brezžičnim polnjenjem za združljive naprave.

BMW X1 | Avtor: BMW BMW

Družinski prtljažnik

Prtljažnik je mogoče razširiti s 540 na največ 1600 litrov (BMW iX1 in priključni hibridni modeli: 490–1495 litrov). Standardna naslonjala zadnjih sedežev je mogoče ločeno zlagati v razmerju 40 : 20 : 40, opcijsko pa jih lahko nastavite tudi po naklonu. Opcijsko je mogoče zadnjo sedežno klop pomikati naprej in nazaj do 13 centimetrov, vendar le pri modelih z motorjem z notranjim zgorevanjem. Opcijsko vlečno kljuko lahko v položaj za vleko pri BMW X1 zdaj prvič namestite električno. Največja dovoljena obremenitev je do 2000 kilogramov, odvisno od različice modela.

BMW iX1 | Avtor: BMW BMW

BMW iX iX 40 Avto Dodatnih 27 tisoč evrov ... Čemu?

Novi so sedeži, ki lahko razvajajo v novem usnju, opcijska športna sprednja sedeža sta opremljena z izrazitimi bočnimi stranicami in ramenskim predelom. Ponujajo tudi masažno funkcijo.

BMW X1 | Avtor: BMW BMW

Standardne opreme je bistveno več kot v predhodniku. Samodejna klimatska naprava z dvoconskim upravljanjem, usnjen športni volan, navigacijski sistem, opozorilo pred čelnim trkom in parkirni asistent, vključno s kamero asistenta pri vzvratni vožnji. Opcijsko k premijskem vzdušju prispevajo ambientalna razsvetljava, panoramska steklena streha in sistem prostorskega zvoka Harman Kardon.

Nekaj pomembnejših tehnologij v novi generaciji X1

  • asistent za krmiljenje in ohranjanje vozila na voznem pasu
  • aktivni asistent za uravnavanje hitrosti s funkcijo Stop & Go
  • aktivna navigacija
  • funkcija opozarjanja na izstop iz vozila
  • projektor BMW Head-Up
  • Surround View, Remote 3D View
  • BMW Drive Recorder in Remote Theft Recorder.
  • Notranja kamera omogoča trenutne posnetke ali slike iz notranjosti, poslane na uporabnikov pametni telefon.
  • V vozilu je mogoča uporaba osebne kartice eSIM, zasnovane za peto generacijo mobilne tehnologije.
  • Aplikacija My BMW zagotavlja univerzalni digitalni vmesnik, ki se lahko uporablja tudi za nadzor postopka polnjenja pri BMW iX1 in priključnih hibridih. BMW ConnectedDrive Upgrades omogoča integracijo novih in posodobljenih funkcij vozila.
BMW iX redesign BMW Art Cars Avto Vpadljivi slovenski BMW zvezda sredi Münchna

BMW X1 | Avtor: BMW BMW

Elektrika, bencin, dizel, kombinacija ...

Povsem električni BMW iX1 xDrive30 s sistemsko močjo 230 kW/313 KM prek enega elektromotorja na sprednji in drugega na zadnji premi poganja vsa štiri kolesa. Doseg (po WLTP) je med 413 in 438 kilometrov. Na voljo bodo priključni hibridni modeli s trivaljnim bencinskim motorjem, ki poganja sprednji kolesni par, in elektromotorjem, ki pošilja moč na zadnji kolesi. Ali pa bencinski in dizelski motorji s tremi ali štirimi valji iz najnovejše generacije modularnih pogonskih sistemov BMW Efficient Dynamics. Novi sedemstopenjski menjalnik steptronic z dvojno sklopko bo standardno vgrajen pri vseh modelih s priključnimi hibridnimi in popolnoma zgorevalnimi pogonskimi sistemi, vključno z integrirano 48-voltno blago hibridno tehnologijo pri BMW X1 xDrive23i in BMW X1 xDrive23d. Na voljo bosta dva modela s sprednjim pogonom in dva z inteligentnim sistemom štirikolesnega pogona BMW xDrive.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.