Avto
12 ogledov

Točno pred enim letom eden najbolj krvavih tednov na cestah

Nesreča motorista Profimedias
Lansko leto je bil teden od 13. do 19. julija eden najbolj krvavih na naših cestah. Samo v tistih dneh je umrlo osem udeležencev cestnega prometa, od tega kar dva motorista. Naj bo to opozorilo vsem udeležencem v prometu.

Sredina žrtev prometne nesreče, umrl je komaj 17-letni motorist, je bila že 15 med motoristi letos. Lani avgusta je na slovenskih cestah umrlo kar šest motoristov.

Najpogostejši vzrok prometnih nesreč pri motoristih je prav neprilagojena hitrost, sledi napačna stran oziroma smer vožnje, neupoštevanje prednosti in nepravilno prehitevanje. Zato motoristi in drugi vozniki prilagodite hitrost razmeram na cestah, predvsem bodite pozorni ob zgoščenem prometu, ki zaradi dopustov in počitnic že poteka po slovenskih cestah.

Nasveti za na pot z motorjem

Na AVP so pripravili nekaj nasvetov, kako varno na pot z motorjem. Vožnja motornega kolesa zahteva zelo visok nivo koncentracije, prav tako pa upravljanje motorja predstavlja velik fizični napor, sploh pri daljših relacijah in pri visokih temperaturah. Na vožnjo z motorjem se odpravite spočiti in mirni, naj se vam nikar ne mudi, ter načrtujte svoje postanke. Vsi moramo pravočasno predvideti ravnanje drugih udeležencev v cestnem prometu in pričakovati tudi nenavadne situacije, na katere moramo hitro odreagirati. Zaradi morebitnega zaviranja voznika pred vami, obdržite ustrezno varnostno razdaljo. Nikar ne vozite pod vplivom alkohola. V prometu poskrbite za svojo vidnost s svetlimi in odsevnimi oblačili ter obvezno uporabite čelado. Ne precenjujte svojih sposobnosti. Naj vam bo vožnja z motorjem v užitek, pri tem pa ne tvegajte svojega življenja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.