Avto
5775 ogledov

Tole je novi SUV kralj cest

aston martin DBX707 Aston Martin
Aston Martin je predstavil novo različico svojega športnega terenca DBX. Imenuje se aston martin DBX707 in razpolaga s silovito močjo.

Po kar nekaj pobeglih vohunskih posnetkih in uradnih napovednikih je Aston Martin končno predstavil svojega novega zastavonošo, pri katerem se je držal obljube, da bo najmočnejši športni terenec na svetu.

Aston Martin DBX Uradno Avto Prvi aston martin SUV je rojen in to je njegova cena

aston martin DBX707 | Avtor: Aston Martin Aston Martin

Poganja ga namreč 4-litrski biturbo moror V8, ki so mu Britanci močno povečali zmogljivosti in v zadnji različici razvija impresivno moč 520 kilovatov (oziroma 697 'konjev') in navor 900 njutonmetrov. To je kar 115 kilovatov in 200 njutonmetrov več kot razvija siceršnji motor V8 v astonu martinu DBX. Kot rezultat takšnega povečanja moči je aston martin DBX707 trenutno najmočnejši športni terenec na svetu in prekaša tako lambroghinija urusa kot tudi bantleya bentaygo speed.

Lamborghini urus Urus Avto Lamborghini urus, najbolj poseben avto zadnjega časa

Agilna tehnika

Da bi vso to moč uspešno prenesli na cesto, so DBX707 opremili tudi z novim devetstopenjskim menjalnikom z mokro sklopko, ki je v prid hitrejšega menjavanja prestav zamenjal siceršnji samodejni menjalnik s pretvornikom navora.

Modifikacije so namenili tudi štirikolesnemu pogonu, ki je dobil tudi nadgrajeni diferencial z omejenim zdrsom, prav tako pa tudi podvozje, kjer izstopajo nova nastavitev zračnega vzmetenja s tremi komorami z novimi ventili in rekalibriranimi vzmetmi, modificirani volan in dodatni elektronski sistemi.

Bentley bentayga Bentley Avto Bentayga razkril, zakaj je najhitrejši suv pod soncem

Za uspešno ustavljanje poskrbijo zavore s serijskimi koluti iz karbona in keramike in čeljustmi s po šestimi bati. Koluti imajo spredaj premer 420, zadaj pa 390 milimetrov.

aston martin DBX707 | Avtor: Aston Martin Aston Martin

Vsa ta tehnika je več kot potrebna, saj aston martin DBX707 v vsega 3,2 sekunde doseže hitrost 100 kilometrov na uro in pospešuje vse do največje hitrosti 310 kilometrov na uro. S tem za dobre štiri kilometre na uro preseže največjo hitrost bentleya bentayge speed.

aston martin valhalla, motor V6 Avto Motor za bivališče bogov

Agresiven videz

Povečanim zmogljivostim ustreza tudi modificirana karoserija, ki je astonu martinu DBX707 z vseh strani precej povečala agresivnost nastopa. Spredaj izstopa večja maska, ki jo obdajajo novi vstopniki za zrak in dnevne luči, dodan pa je tudi novi spliter. Spremembe niso le lepotne narave, saj pripomorejo k izboljšanju aerodinamike in učinkovitosti hlajenja motorja, menjalnika in zavor.

aston martin DBX707 | Avtor: Aston Martin Aston Martin

Na boku izstopajo 23-palčna kovana platišča, že tako impresivnemu zadku astona-martina DBX pa so dodali difuzor v slogu formule 1 na spodnjem delu odbijača. Tudi zgornjemu spojlerju so namenili bolj zaostren iztek, običajnemu črnemu »finišu« pa je mogoče dodati karbonskega.

Bentley ura Dodatek za avto Avto Ura podvoji vrednost že tako prestižnega bentleyja

V notranjosti izstopa predvsem spodnji del osrednje konzole, ki so ji dodali fizične gumbe, ki nadomeščajo marsikaterega virtualnega iz »navadnega« DBX in vozniku omogočajo bolj intuitivno delovanje, standardni pa so tudi športni sedeži z možnostjo kar 16 nastavitev. Serijsko so na voljo tri stopnje uskladitve avta z okusom lastnika, pri oddelku Q by Aston Martin pa jih lahko dodajo še več.

aston martin DBX707 | Avtor: Aston Martin Aston Martin

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.