Avto
2228 ogledov

Najbolj prestižna corolla

Toyota corolla
1/5
Toyota
Toyota corolla limuzina je bila navkljub izjemnim prodajnim rezultatom na pogled precej dolgočasen avto. Do zdaj.

Pri Toyoti so predstavili še tretjega člana nove družine corolla. Po kombilimuzini in karavanu prihaja na evropski trg tudi limuzina (saloon). V primerjavi s prvima dvema naj bi bila najbolj prestižni družinski član. 

Pri zunanji podobi je corolla storila velik korak naprej v primerjavi z dosedanjo "niti-niti" obliko. Sprednji del je manj agresiven kot pri ostalih dveh corollah, svetila so ozka. Gladke limuzinske linije se zaključijo v mehkem in kratkem zadku.

Toyota corolla limuzina | Avtor: Toyota Toyota

V notranjosti je spredaj enaka ostalima dvema corolloma, tu sta tudi 8-palčni sredinski zaslon in 7-palčni zaslon pred voznikom. Avto krasi pester nabor različnih asistenčnih sistemov. 

Toyota corolla touring sports Avto Karavanska toyota z veliko vsebine

Ker je medosna razdalja v primerjavi s kombilimuzino podaljšana, tako kot pri karavanu, je v drugi vrsti precej prostora za noge. Tudi limuzina ima večvodilno vpetje podvozja zadaj. 

Glavnina limuzin bo opremljena z 1,8-litrskim hibridnim sklopom, dizla seveda ne bo.

Toyota corolla limuzina | Avtor: Toyota Toyota
Toyota corolla limuzina | Avtor: Toyota Toyota
Toyota corolla limuzina | Avtor: Toyota Toyota

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • milan63 11:56 18.november 2018.

    to je res daje toyota prestižna korola hibrid je zakon jaz imam rav 4 hibrid in sem vesev da manj pokuri bencina dizel jepa smrduh to pa jaz nemaram tisti ki zagovarjajo dizl so vosli