Avto
117 ogledov

Toyota je zasadila že tretji gozdiček

Toyota Adria, sajenje dreves
1/8
Toyota
Del dejavnosti podjetja Toyota Adria je tudi zmanjševanje ogljičnega odtisa, kar med drugim dosegajo tudi s sajenjem in vzdrževanjem gozdičkov. Tokrat so ga posadili na Kočevskem.

V Kočevski Reki so namreč skupaj s prostovoljci iz kočevske občine posadili več kot 2.400 sadik dreves, ki jih bodo tudi oskrbovali. To je sicer že tretji Toyotin gozdiček, saj so dva že zasadili in ju vzdržujejo v Brezovici in Mozirju.

toyota aygo X Za volanom Avto Toyota nam je predstavila posebneža, ki spada med najcenejša vozila

Toyota Adria, sajenje dreves | Avtor: Toyota Toyota

Pri Toyoti pravijo, da s sajenjem gozdičkov želijo ljudem učinkovito približati skrb za okolje in aktivno podpirati razvoj kakovostne in zdrave življenjske kulture. Širijo tudi zavedanje, da smo za našo prihodnost odgovorni mi sami in da vsa s svojimi ravnanji lahko da svoj prispevek k boljši prihodnosti.

Toyota EV Razkritje Avto Obeta se nam velika električna invazija z Vzhoda

Gregor Mauko, direktor Toyota Slovenija, je o sajenju dreves na Kočevskem povedal: »Toyota gre onkraj meja in se iz klasičnega avtomobilskega proizvajalca transformira v dobavitelja trajnostne mobilnosti, radi rečemo tudi v proizvajalca sreče. Gremo onkraj meja s soustvarjanjem boljše družbe. Že vrsto desetletij si prizadevamo za zmanjševanje vplivov na okolje in kar me dnevno motivira in navdušuje je dejstvo, da v Sloveniji že desetletja aktivno živimo in udejanjamo, kar se morda iz ust globalne znamke sliši nekoliko neoprijemljivo.«

Toyota Adria, sajenje dreves | Avtor: Toyota Toyota

Dodal je: »Danes smo posadili že tretji Toyotin gozd, simbolično na področju Kočevja, kjer smo z aprilom lansirali edinstveno storitev prevoza na zahtevo ToyotaGO. Posadili pa smo več dreves kot smo v lanskem prodajno rekordnem letu prodali hibridov.«

Toyota priprava avtombila spomladi Opozorilo Avto To spomladi pozabijo narediti številni vozniki

Toyota Adria, sajenje dreves | Avtor: Toyota Toyota

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.