Avto
857 ogledov

Na ceste se vrača legendarno ime

Toyota supra Youtube
Na festivalu hitrosti v Goodwoodu smo končno na cesti pričakali vozilo slavnega imena, ki v prodajne salone zavija prihodnje leto.

Pri Toyoti so v sodelovanju z nemškim BMW izdelali novo supro, vse pa je pospremljeno s sloganom "legenda se vrača". Supra najavlja novo poglavje Toyotinih serijskih vozil, ki bodo bolj oblikovno zanimiva in športna.

(Foto: Youtube) video Avto Supra driftala okoli veyrona

Supra je, sicer kot zamaskiran prototip, premiero doživela na festivalu hitrosti v britanskem Goodwoodu. Pri Toyoti supro napovedujejo kot kompakten in hiter avtomobil z idealno razporeditvijo teže (50:50). Supra v Goodwoodu ni bila zgolj v statični vlogi, ampak se je po stezi z njo zapeljal glavni inženir Tetsuya Tada. Za zdaj je znano le, da bo imela supra, ki je "dvojček" BMW Z4, motor spredaj in pogon na zadnji kolesi. Avtomobil poganja šestvaljni turbomotor z 254 kilovatov moči (340 KM) in 500 Nm navora, za prenos na zadnji kolesi pa skrbi osemstopenjski samodejni menjalnik. Toyota bi utegnila supro premierno predstaviti še letos, v prodajnih salonih pa jo pričakujemo v prvi polovici leta 2019.

Toyota RAV4 Prsenečenje Avto Ne, takšnega toyota RAV4 nismo pričakovali!

Kaj vemo o BMW Z4?

Premiera BMW Z4 je praktično pred vrati, novi bavarski roadster pa je v sklepni fazi testiranj in nastavitev podvozja. Pri BMW so v preteklosti že postregli z nekaj fotografijami sicer še kamufliranega prototipa in povabili na prvo vožnjo redke izbrance, ki so lahko v BMW testnem centru Miramas na jugu Francije preizkusili vozno dinamiko avtomobila. Kot pravijo prve neodvisne ugotovitve, nas čaka zelo razburljiv avto.

Toyota C-HR Hybrid Avto Toyota C-HR: To ni običajen test avtomobila

BMW Z4 | Avtor: BMW BMW

Znamka pravi, da bodo poslali na ceste zelo agilen roadster, ki bo dovoljeval zelo športno vožnjo, seveda pa tudi čisto vsakdanje uživaštvo, ki ga bo poudarjala zasnova dolgega nosu in kratkega zadnjega dela. Medosna razdalja je celo nekoliko krajša, čeprav je avto malenkost zrasel v dolžino. Pri BMW so se vrnili h koreninam roadsterjev in trdo streho iz predhodnika znova nadomestili z mehko. Tudi na ta način so privarčevali pri masi, saj bo novinec lažji od predhodnika. Krono vsega bo predstavljal M40i s trilitrskim šestvaljnikom in še športnejšim podvozjem ter zaporo zadnjega diferenciala.

Vžig Avto Toyota jo želi passatu in drugim podkuriti z novim modelom

Zakaj pri BMW tako poudarjajo dinamične sposobnosti? Zadnja generacija Z4 je bil sicer lep in udoben avto, a prav po dinamiki ni dosegal visokih pričakovanj javnosti. Novi pa naj bi bil tako udoben kot športen. Le tako bodo lahko skušali zapeljati vštric porscheju boxsterju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.