Avto
1125 ogledov

Trgovec z rabljenimi: To so babje čenče

avto nakup prodaja Shutterstock
"Vsa vesela sem se pripeljala domov, nato pa po dveh dneh ugotovila, da je nekaj narobe z avtomobilom." Bralki je trgovec z rabljenimi avtomobili prodal avtomobil z napako na glavi motorja in dvakrat več prevoženimi kilometri od 122.500, kolikor jih je imel zabeleženih. Pred tem ji je zatrjeval, da digitalnega števca ni mogoče prevrteti nazaj.

"Sem samohranilka, denar mi pomeni veliko v teh težkih časih in moram paziti na vsak evro, ki ga lahko zaslužim," začenja svojo pripoved naša bralka, ki se čuti ogoljufana za najmanj 2.000 evrov, ker ji je eden večjih trgovcev z rabljenimi vozili v Ljubljani (ime je znano uredništvu) podtaknil avtomobil ugledne znamke, a z veliko več prevoženimi kilometri, kot jih je oglaševal.

Mehanik, h kateremu je morala avto zaradi počenega tesnila na motorni glavi zapeljati že po dveh dneh uporabe, ji je nato povedal, da ima motor prevoženih krepko čez 122.500 kilometrov. Kasnejši servis pri uradnem serviserju je razkril, da je imel avto za seboj že 247 tisoč kilometrov.

Ko se je vrnila h trgovcu in zahtevala pojasnilo, je ni želel poslušati in je na njeno vprašanje, ali je mogoče digitalne števce za kilometre vrteti nazaj, odgovoril, da so to "babje čenče". A bralka je s svojo vztrajnostjo kmalu naletela na podjetje, kjer bi ji v petih minutah storitev opravili za sto evrov ... Toda pravo presenečenje je sledilo, ko je tam naletela na enega od prodajalcev podjetja, ki ji je prodalo avtomobil.

Pomagajte tudi vi

Vprašanja v povezavi s primerom in tem, kaj lahko v takšnih primerih stori običajen državljan, smo že zastavili pristojnim službam v državi, primer pa bomo podrobno predstavili v prihodnjih dneh.

Na naše bralce pa se obračamo s pozivom, naj z nami delijo svoje izkušnje s prevrtenimi števci. Pošljite nam svojo zgodbo ali pa izrazite zgolj mnenje na dezurni@zurnal24.si ali prek spodnjega obrazca. S tem boste pomagali pri neupravičenem bogatenju posameznih trgovcev na račun neizkušenih kupcev. Zgolj namig: v Nemčiji je vrtenje števcev nazaj ne glede na usodo avtomobila kaznivo dejanje.

Komentarjev 9
  • reider 21:42 26.december 2011.

    Ja tut jaz pred leti sem kupil takega jugota 45.Sicer motor je bil izpraven.Auto je bil po karambolu popravljen in cel navidezno porihtan v nulo. Tut izpraven je bil ves. A nakar s kolegom mehanikom opazujeva merilec hitrosti ki je ...prikaži veče nekako smešno trzal ob vožnji. Nakar me je kolega pogledal in rekel-to je zato ker je tisti mlekarnar ki ti ga je prodal zbil kilometre,a ni znal nazaj pravilno namestiti kazalca.Baje je manjša finta.nato je šel še 10 ali 15 jurjev nakar je šlo tesnilo glave.Ugotovilo pa se je tudi zviti teleskop prednjega kolesa od nesreče.Pač rabljeni automobili!

  • jannk 22:10 11.oktober 2011.

    Bravo Žurnal24 , da ste končno objavili nekaj kar je vsem jasno. Končno se bo začelo govoriti o tem kar se nebi smelo delat.Vsi vemo, da vsi trgovci in fizične osebe ob prodaji premaknejo kilometre na vozilu.za ...prikaži več vse, ki neveste kje se to dela vam lahko rečem da se to dela javno na dveh morda treh lokacijah v Ljubljani.Vodilno podjetje na tem področju je Avto elektronika d.o.o. v Črnučah katere lastnik je Sluga Rajko in serviser avto-elektrike Janez Šiajnc v Gameljnah. Če si vzamete čas kako uro boste prav gotovo videli vašega prodajalca vozila pri enemu ali drugemu. Tak avto sem kupil tudi sam, ki je imel premaknjene km.

  • nergač 22:17 10.oktober 2011.

    ja, zdaj je pa tako, Žurnal: če začnete nekaj pisat, morate prej preveriti vir in resničnost. In če resničnost ni vprašljiva, in verjamem, da ni, potem lahko mirno napišete tudi za koga gre. Seveda, če le ne mislite zdaj to ...prikaži več objaviti tako pompozno kot pri kakem kvizu, še prej pa zavrteti reklame....Malega lopova objavite na teh straneh brez problema in tudi nesrečnika, ki je povzročil na cesti smrt nedolžnih in si že sam uničil življenje...Še slike v barvah nam servirate ob vsaki priložnosti... itd.