Avto
322 ogledov

Trije najnevarnejši avti po Euro NCAP

Rover 100
1/3
Youtube/Euro NCAP
Prav neverjetno je, kako nevarni so bili avtomobili za potnike pred 15 leti v primerjavi z danes. Vas zanima, kateri so bili trije najslabši ocenjeni modeli po testiranjih Euro NCAP?

To so bili rover 100, citroën xantia in nissan navara. Medtem ko sta bila prva testirana v prvem letu delovanja Euro NCAP, ko so avtomobilski proizvajalci in tudi javnost še verjeli, da je varen avtomobil tisti z vgrajeno zračno blazino za voznika, je toliko bolj razočarala nissan navara, ki je bila testirana šele leta 2008.

Rover je na takrat veljavnem testiranju leta 1997 prejel eno samcato zvezdico, xantia, ki je bila tudi v Sloveniji zelo priljubljena, pa samo eno in pol.

Navara pred petimi leti ni dosegla niti ene zvezdice in je bila v tistem trenutku dokazano najnevarnejši novi avto na evropskem trgu. Japonski pick up se v isti generaciji prodaja še danes, so pa Japonci z nekaterimi izboljšavami dosegli, da zdaj zadostuje vsaj trem zvezdicam po standardih varnosti. A to je še daleč stran od varnosti, ki jo denimo zagotavlja ford ranger, prvi pick up s petimi zvezdicami po najnovejših merilih organizacije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.