Avto
17 ogledov

Trije Slovenci so si privoščili luksuzni razreda S kupe

Mercedes-benz S coupe Reuters
Mercedes-Benzov ponos, razred S, so v Stuttgartu nadgradili s kupejevsko različico, za obliko katere je poskrbel slovenski oblikovalec Robert Lešnik. Slovenski uvoznik je že podpisal tri pogodbe za nakup tega luksuznega vozila.

Luksuzni dvovratni kupe z zvezdo na nosu je bil zvezda ženevskega avtosalona, saj je bil že jeseni v Frankfurtu kot koncept okronan za nekaj najlepšega, kar trenutno premore avtomobilska industrija.

Ima tudi Swarovski kristale

Kupe je dolg kar 5,03 metra, medosna razdalja je 2,95 metra, širok je 1,89 metra, visok pa le 1,41 metra. Tako kot limuzina so pri njem v celoti uporabili LED-osvetljavo in razsvetljavo, za najpetičnejše je mogoče LED-glavnim žarometom in smerokazom dodati kristale Swarovski. Okviri vrat so seveda brez robov, več kot dve tretjini strehe prekriva steklo, ki mu je mogoče nastavljati transparentnost vse od enega odstotka dalje.

Notranjost se naslanja na tisto iz limuzine, kot je minimalistična osrednja konzola in dva velikanska LED-zaslona, a s pomembnimi razlikami, denimo precej bolj klasično-športnim videzom trokrakega volana.

Leteča preproga tudi v ovinkih

O vseh možnih oblikovnih in tehničnih dodatkih, ki so na voljo, ne gre izgubljati besed, velja pa omeniti vso napredno varnost, ki jo je prinesla limuzina S, tudi tehnologijo "magic body control", pri kateri se podvozje s pomočjo kamere prilagaja na prihajajoče grbine in tako avtomobil mimo njih bolj kot ne spolzi. Novost pri sistemu je še boljše prilagajanje ovinkom, saj se v zavoju posamezna obesa samodejno dviguje in spušča, tako da se avtomobil minimalno nagiba oziroma vnaprej pripravi svoj položaj glede na ovinek.

Mercedesova jesensko-zimska ofenziva

In prav ta luksuz za okoli 130 tisoč evrov so si že privoščili trije kupci pri slovenskem uvozniku vozil Mercedes-Benz, so nam zaupali na predstavitvi novega razreda V, kjer so odkrili, da bodo slovenski javnosti do konca leta predstavili še dvo in štirivratnega smarta, pa karavanski razred C, prenovljeni razred B in še novi dostavnik vito.

Komentarjev 1
  • Avatar čavez
    čavez 10:19 14.september 2014.

    Zelo dvomim da so teli trije pošteno zaslužili 130 tisočakov za avto.