Avto
1849 ogledov

Tudi crossland izgubil X

Opel crossland X
1/9
Opel
Po spletni predstavitvi povsem nove generacije športnega terenca mokka, je Opel zdaj pokazal še prenovljene poteze in tehnologije križanca crossland, ki so ga prvič predstavili na začetku leta 2017.

Tako kot pri mokki, so tudi pri crosslandu iz imena črtali črko X. Spremembe so bile narejene tako na zunanjosti kot v notranjosti vozila. Oblikovno so ga približali mokki. Izstopa predvsem sprednja maska in LED svetila. Manj sprememb je bilo na zadku, kjer je nova grafika svetil, črni elementi, napis crossland nad Oplovim logotipom, nova so 16- in 17-palčna platišča.

Opel crossland X | Avtor: Opel Opel

opel corsa-e Za volanom Avto Za volanom električnega vozila, ki ima resne načrte v Sloveniji

V kabini so prenovili sedeže, del standardne opreme sta Apple CarPlay in Android. Največji korak naprej je bil narejen na področju asistenčnih sistemov. V opremi je med drugim zadnja kamera, napredni parkirni asistent, sistem za zaznavanje pešcev in s tem povezano samodejno zaviranje, sistem za prepoznavanje prometnih znakov, sistem za opozorilo na nenamerno zapuščanje voznega pasu, sistem, ki voznika opozarja na vozila v mrtvem kotu ... 

Opel crossland X | Avtor: Opel Opel

opel mokka Opel Avto Ta "navadna" opel mokka obljublja veliko kruha

Pri Oplu omenjajo tudi spremembe v krmiljenju in vzmetenju. V motorni paleti so 1,2-litrski atmosferski bencinski motor z 61 kilovatov moči (83 KM) in petstopenjskim ročnim menjalnikom, 1,2-litrski bencinski turbo v dveh različicah, z 81 kilovatov moči (110 KM) in 96 kilovatov moči (130 KM), močnejšega je možno kombinirati tudi s šeststopenjskim samodejnim menjalnikom. 1,5-litrski turbodizelski motor prihaja v različici z 81 kilovatov moči (110 KM) in ročnim šeststopenjskim menjalnikom oziroma 89 kilovatov moči (120 KM) in samodejnim šetstopenjskim menjalnikom.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.