Avto
67 ogledov

Tulipani nori na slovenski skuter

Tomosov lektrični skuter e-lite Tomos
Tomosu se zadnje mesece smeji, saj je njegov električni skuter na tujih trgih uspešnica, na Nizozemskem pa naj bi se z njim kmalu vozili tudi javni uslužbenci.

Amsterdam je med prestolnicami sveta že zdaj ena najbolj ekološko ozaveščenih sploh, saj njeni prebivalci raje kot na avtomobile prisegajo na dvokolesa, načrt mesta pa je, da kmalu prevzame vodilno vlogo in postane evropsko ekološko središče.

V tej zgodbi naj bi imel Tomosov električni skuter e-lite kmalu zelo pomembno vlogo, saj tamkajšnje oblasti zelo resno razmišljajo, da bi slovenski izdelek uvrstile v svoj vozni park. Prva testiranja so zahtevne Nizozemce navdušila, zato od podpisa pogodbe po zagotovilih iz Kopra ni več daleč. Poleg Amsterdama pa si e-lite v novem razredu električnih vozil reže vse večje kose pogače tudi v drugih regijah dežele tulipanov, saj tam začenjajo z izdatnim subvencioniranjem nakupov naravi prijazne tehnologije.

Uspeh Tomosa, ki za letos v tej zahodnoevropski državi napoveduje prodajo 500 električnih skuterjev, ni presenetljiv, saj ima tovarna na tamkajšnjem trgu že med običajnimi mopedi prevladujoči delež. Še več pa si obetajo od prihodnjega leta, ko bo stekla prodaja povsem novega električnega mopeda.
E-lita med drugim vozi tudi novopečena miss Slovenije Lana Mahnič Jekoš.

Komentarjev 1
  • westal 08:16 28.oktober 2012.

    Tomos zapira svoja vrata. Zanimivo bi bilo vedeti po čigavem nalogu in pravi vzrok zakaj uspešno podjetje kot Tomos je prekinja z delom.Ali je tisti kos zemlje na katerem stoji tovarna res toliko vreden, da je potrebno uspešno podjetje ...prikaži več zapreti delavce pa postaviti na cesto.Naj razume kdor more jaz tega ne razumem. Meni tako početje kaže na to, da si bo spet nekdo povečal svij račun, ki ga ima nekje v davčnih oazah!