Avto
13 ogledov

Turbo Alenka gre v finale

1/39
Žurnal24 main
Atletinja Alenka Bikar je zmagovalka Žurnalovega kartinga športnikov, česar se je razveselila, saj je po prvi vožnji vodil jadralec Vasilij Žbogar.
 

Žurnalov karting zvezd – športniki: Rezultati

1. Alenka Bikar 28,870
2. Vasilij Žbogar 29,020
3. Jure Robič 29,500
4. Luka Špik 29,870

Dirkalni mojster Vladimir Stankovič je, preden so se posedli v karte v Karting centru BTC, tekmovalcem razložil posebnosti proge in kako deluje vozilo. Alenka je povedala, da je pred leti že vozila in bila takrat med prvimi. "Karting je zagotovo edini šport, v katerem so ženske popolnoma enakopravne," je povedal Stankovič in dodal, da tu ni poudarka na moči. "Tudi če športnike primerjam z misicami, za zdaj ne morem reči, da so bile razlike." Misice so bile zelo hitre, je pa bila Alenka hitrejša od Tine Gaber , ki je zmagala prejšnjič.

Alenka je poskrbela tudi za presenečenje in svoje sotekmovalce obdarila s kozmetiko. © Dejan Mijovič

 

Kolesar Jure Robič je vozil prvi in nazadnje pristal na tretjem mestu. "Na začetku mi je šlo slabše, proti koncu pa sem že pogruntal. Še kakšen trening, pa bom že kar dober," se je nasmejal. Najdlje je vozil Luka Špik , ki se zaradi tega ni vznemirjal. "Za to, kako dober si, ni pomembno, iz katerega športa izhajaš, ampak kakšen občutek imaš za stvar," meni veslač.

Naslednji politiki
Dirka se nadaljuje. Potem ko so se do zdaj v Žurnalovem kartingu zvezd pomerili misice in športniki, bodo naslednji na vrsti politiki. Sledili jim bodo glasbeniki in estradniki, v finalnem, šestem sklopu pa se bodo na začetku oktobra med seboj pomerili zmagovalci vseh petih skupin.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.