Avto
7761 ogledov

Turki v Kopru zagnali avtomobilski posel

Aston Martin DBX Aston Martin
V nekdanjih prostorih Cimosa nastajajo avtomobilski deli za znamke Audi, Daimler, Volkswagen in Aston Martin.

Turški AK Automotive je nedavno odkupil prostore, ki jih je v Kopru najel od Cimosa, s čimer računajo na širitev proizvodnje. Tako bodo v novozgrajeni hali namestili novo napravo, s katero bodo lahko izdelovali večje avtomobilske dele, v roku enega leta pa bodo v koprski obrat vložili več kot 20 milijonov evrov, napovedujejo.

Hiperšportnik! Avto Bo v Mariboru nastajal najlažji hiperšportnik na svetu?

AK Automotive je kot hčerinsko družbo leta 2018 ustanovil turški holding Kücükoglu Holding, ki je istega leta prevzel tudi Cimosov program kinematike. Kot je za STA spomnil direktor koprske tovarne Bülent Göral, trenutno izdelujejo avtomobilske dele za znamke, kot so Audi, Daimler, Volkswagen in Aston Martin. Z nakupom prostorov, ki so jih do nedavnega imeli v najemu, pa bodo lahko razširili svoje poslovanje v Sloveniji.

Akrapovič Lamborghini STO Avto Akrapovič za Lamborghinija izdelal nov sestavni del

cimos | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Poleg obstoječih hal nameravajo zgraditi še novo, približno 2000 kvadratnih metrov veliko halo, v katero bodo namestili novo napravo, s katero bodo sposobni izdelovati večje avtomobilske dele in dele za podvozja. V roku enega leta pa bodo v koprski obrat vložili še več kot 20 milijonov evrov. "Z ozirom na tovarne naših strank vidimo v tej tovarni strateško lokacijo," je pojasnil Göral.

Renault twingo i feel slovenia Novosti Avto Pomembna novost v Revozu

Čeprav ne razkrivajo podrobnosti o svojem poslovanju, pa je direktor koprske tovarne navedel, da so v preteklih dveh letih poslovali z izgubo, kot je bilo tudi načrtovano, od leta 2020 pa bodo začeli nekaj sredstev namenjati za nadaljnje naložbe.

Revoz Avto Twingo iz Novega mesta danes in nikoli več!

Prav tako se dviguje število zaposlenih v koprski tovarni. Iz sedanjih 75 bodo do konca tega leta prišli na 95, do konca leta 2023 pa bodo imeli predvidoma 220 zaposlenih, od tega bo okoli 30 odstotkov inženirjev in tehnikov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.