Avto
3028 ogledov

Akrapovič za Lamborghinija izdelal nov sestavni del

Akrapovič
1/4
Akrapovič
Akrapovič proizvajalcu prestižnih hitrih vozil dobavlja nov del avta. Tokrat ne gre za izpušni sistem.

Pri Akrapoviču so sklenili tehnično partnerstvo z uglednim italijanskim proizvajalcem superšportnih in dirkalnih avtomobilov Automobili Lamborghini. Slovensko podjetje bo znamki pomagalo z znanjem s področja lahkih materialov.

Z več kot dvajsetletnimi izkušnjami z uporabo in obdelavo lahkih, vzdržljivih in visoko odpornih materialov, kot so titan in superzlitine, je podjetje Akrapovič med vodilnimi na tem področju. Z intenzivnimi raziskavami, snovanjem, testiranjem in proizvodnimi protokoli so v podjetju razvili in izdelali že mnogo rešitev in izdelkov za različna področja uporabe. Med drugim so izdelali cevni lok za notranjost avtomobila za novega lamborghiniju huracána STO. Na podlagi tesnega sodelovanja med obema podjetjema je bil cevni lok oblikovan kot sestavni del vozila. 

Akrapovič | Avtor: Akrapovič Akrapovič
Akrapovič | Avtor: Akrapovič Akrapovič

Cevni lok za sedežema, na katerega sta pritrjena štiritočkovna varnostna pasova, je izdelan iz visoko odpornih titanovih zlitin, zaradi česar je 40 odstotkov lažji od običajnih lokov iz nerjavnega jekla. Iz titana so tudi vijaki, da se dodatno prihrani pri teži, poudarek je tudi na eleganci in funkcionalnosti.

Proizvodnja volkswagna ID.3 Opozorilo tudi za Slovenijo Avto Opozorilo tudi za Slovenijo: Prilagoditev na električna vozila ali propad

Lamborghini huracán STO ima atmosferski desetvaljnik z močjo 470 kW (640 KM), ki poganja zadnji par koles. Avtomobil je bil izdelan s poudarkom na odlični aerodinamični učinkovitosti in izdatni uporabi lahkih materialov. 

Pospešek do 100 km/h je tri sekunde, do 200 km/h devet sekund, najvišja hitrost pa je 310 km/h. Po prepričanju znamke gre za najbližji približek serijskega modela avtomobilom na dirkališčih.

Akrapovič | Avtor: Akrapovič Akrapovič

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Build_NEK2 10:22 05.december 2020.

    Super, ampak lamborgini bi mogel pogledati malo v prihodnost. Tesla jih bo z roadsterjem povozila...