Slovenija
3870 ogledov

Akrapovič v odpuščanje

Akrapovič in robot Akrapovič
Napoved zmanjšanja števila zaposlenih

Ivanški izdelovalec izpušnih sistemov Akrapovič, ki ima v Ivančni Gorici in Črnomlju več kot 1000 zaposlenih, bo moral poslovanje prilagoditi padcu naročil in prodaje. Podjetje se bo razmeram, nastalim ob epidemiji, prilagodilo tudi z zmanjšanjem števila zaposlenih, so potrdili. Koliko ljudi bodo odpustili, niso pojasnili.

V Akrapoviču so zapisali, da si podjetje "z različnimi ukrepi prizadeva, da bi bilo odpuščanj čim manj, a nestabilne tržne razmere zahtevajo prilagajanje novim okoliščinam in tudi zmanjšanje števila zaposlenih". V podjetju sicer upajo, da se bodo razmere na globalnih trgih čim hitreje stabilizirale in tako omogočile čim bolj uspešno prebroditev krize.

Največji padec registriranih vozil

Akrapovič je sicer med razglašeno epidemijo kljub številnim omejitvam posloval v omejenem obsegu in s tem prilagodil. Dodali pa so, da je bilo v državah EU po podatkih Evropskega združenja proizvajalcev avtomobilov (ACEA) aprila registriranih dobrih 76 odstotkov manj novih vozil kot aprila lani, kar je največji padec, odkar to združenje vodi statistiko.

Med Akrapovičeve glavne izdelke sicer sodijo motociklistični izpušni sistemi, njihov avto segment pa dosega 30 odstotkov prodaje. To hitro rastoče podjetje, ki v Črnomlju zaposluje več kot 800 ljudi, je pred omenjeno epidemijo največ prodalo na trgih EU, v Nemčiji, Franciji in Italiji, njihova prodaja pa se je krepila tudi v ZDA in na Kitajskem. V Sloveniji je prodalo manj kot odstotek svojih izdelkov.

Revoz Avto Revoz ukinja nekaj več kot 400 delovnih mest

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.