Avto
1939 ogledov

Revoz ukinja nekaj več kot 400 delovnih mest

Revoz Saša Despot
Revoz ukinja nočno izmeno in s tem prekinja sodelovanje z nekaj več kot 400 delavci.

Avtomobilski proizvajalec Revoz, ki je v lasti francoskega Renaulta, bo zaradi padca povpraševanja kot posledice epidemije koronavirusa ukinil nočno izmeno, zaradi česar bodo prekinili sodelovanje z nekaj več kot 400 delavci. Uporabili bodo t. i. mehke ukrepe, med drugim odpovedi agencijskih delavcev in predčasno upokojevanje.

"Zaradi negotovih razmer na svetovnem avtomobilskem trgu, ki so posledica epidemije covida-19, in doslej zbranih informacij o upadu naročil na globalni ravni" so sprejeli dokončno odločitev, da polovične nočne izmene v Revozu ne bodo zagnali. Revoz bo tako nadaljeval s proizvodnjo v dveh izmenah, ki pa bosta delali v polnem obsegu.

Revoz je namreč zaradi epidemije novega koronavirusa sredi marca za šest tednov ustavil proizvodnjo. V dveh izmenah so v Novem mestu ponovno začeli delati v začetku maja, za 12. maj pa napovedali še zagon polovične nočne izmene, vendar pa do tega ni prišlo.

nissan ariya 28. maja dan D Avto Veliki Nissanov načrt dobra novica tudi za Revoz?

Prilagajanje števila zaposlenih bo potekalo v skladu z dogovorom s socialnimi partnerji in s pomočjo t. i. mehkih ukrepov, kot so prostovoljni odhodi, odpoved naročil agencijam za posredovanje delavcev, poleg tega ne bodo podaljševali pogodb o zaposlitvi, delavcem bodo ponudili tudi predčasno upokojevanje.

V sodelovanju z agencijami in zavodom za zaposlovanje bodo v Revozu, ki ima okrog 3200 zaposlenih, za vse sodelavce, ki bodo prekinili z delom v podjetju, organizirali posvetovalna srečanja, so še dodali v Revozu.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 4
 • bogdan76 07:21 20.maj 2020.

  Glede Revoza se še levičari ne oglašajo.Izgleda da je Gorenje v lasti titoisto zato taka galama.

 • Avatar Beantissa
  Beantissa 00:54 20.maj 2020.

  Dobrodošli na najboljšem spletnem mestu za zmenke –– B­r­ed­h­ot­.­C­om

 • desyncx 21:32 19.maj 2020.

  Kaj pa Magna, Odelo, Novem ??