Avto
3378 ogledov

Dva cliota za Revoz trenutno bolj koristna kot "cel" avtobus

Revoz Saša Despot
Če bi želeli v Revozu organizirati avtobusni prevoz pod zdajšnjimi pogoji, bi z dvema avtoma prepeljali več potnikov kot celoten avtobus.

V novomeški avtomobilski tovarni Revoz, kjer so zaradi dogajanja, povezanega s širjenjem novega koronavirusa, 17. marca za šest tednov začasno zaustavili proizvodnjo in to z eno izmeno pred tednom vnovič zagnali, bodo v torek prešli na dvoizmensko delo. Proizvodnjo v ustaljenih dveh in pol izmenah načrtujejo prihodnji ponedeljek, so napovedali.

Vodja Revozove službe za komuniciranje Nevenka Bašek Zildžović je za STA ocenila, da je delo v treh dneh pred prvomajskim praznikom sicer z nekoliko manj dnevno izdelanimi avtomobili teklo po načrtih.

Dnevna proizvodnja je od prejšnjega torka do petka rasla, teden pa so končali z dnevno 280 izdelanimi vozili. Polna zmogljivost izmene je sicer 315 izdelanih vozil, doseči pa jo nameravajo še ta teden, je dodala.

V proizvodnji so vsi trije avtomobilski modeli, ki so jih izdelovali pred epidemijo novega koronavirusa, in sicer renault clio 5, twingo in električni smart forfour.

Revoz TO PA JE DRUGAČE Avto Po Revozu vozijo avtomatski vozički, varijo roboti, delavci pa si pomagajo s tablicami

Revoz | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Glavna težava trenutno je avtobusni prevoz

Podjetje je okrepilo preventivne ukrepe in zagotovilo dodatno zaščitno opremo za delavce. Vse ukrepe so pred zagonom proizvodnje interno objavili in ob prihodu na delo podrobno predstavili zaposlenim. V Revozu ob vnovič zagnani proizvodnji delujejo vse tovarniške službe.

Glede prevoza na delo je Bašek Zildžovićeva za STA pojasnila, da so se zaposleni na delo pretekli teden vozili v lastni režiji. Tako bodo tudi nadaljevali. Ko bodo dobili odgovor pristojnega ministrstva, kako naj organizirajo prevoz delavcev, ki so se pred epidemijo na delo vozili s skupinskim avtobusnim prevozom, pa se bodo takoj lotili rešitve tega problema.

Po zdajšnjih navodilih glede varnostne razdalje bi namreč lahko z enim avtobusom prepeljali le devet delavcev, je pojasnila. Odlok o omejitvi gibanja namreč dovoljuje, da lahko skupina do največ pet oseb skupaj uporablja osebni prevoz na delo, kar pomeni, da se lahko z dvema avtomobiloma vozi 10 delavcev.

Dostava sestavnih delov za zdaj poteka, v Revozu pa se bodo stanju epidemije in zahtevanim zaščitnim ukrepom še naprej prilagajali, je še dejala Bašek Zildžovićeva.

Revoz zaposluje približno 3150 ljudi in je največji slovenski izvoznik.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • vzev 15:19 04.maj 2020.

    Kaj pa lahko pričakuješ drugega od te vlade? Če se delavci peljejo z istim avtom v službo ni težav. Če se ti isti delavci peljejo z avtobusom in sedijo eden poleg drugega, pa je že smrtonosno. In ni težava če ...prikaži več delavci hodijo skupaj z avtom v službo, ni težava če ti delavci delajo 8 ur skupaj, toda bog ne daj, da se bi ti isti delavci srečali kje na javni površini in tam kako spregovorili.

Sorodne novice