Avto
38 ogledov

Twingo z V6 motorjem

Renault twin´run concept
1/15
Renault
Potem, ko je Renault aprila predstavil dve konceptni vozili (twin’Z in twizy renault sport F1), so Francozi zdaj v Monaku promovirali še eno študijo - renault twin´run.

Potrjeno je tisto, o čemer se je do sedaj govorilo neuradno - renault twin´run concept ima sredinsko nameščeni motor in pogon na zadnji kolesi. Za pogon je zadolžen 3,5-litrski V6 motor iz megana trophy s 320 konjskimi močmi pri 6800 vrt./min. in 380 navora pri 4850 vrt./min., moč pa se na asfalt prenaša s pomočjo SADEV šeststopenjskega sekvenčnega menjalnika.

Koncept tehta vsega 950 kilogramov, pospešek od 0 do 100 km/h je 4,5 sekunde, najvišja hitrost pa 250 km/h. Dvosed, ki v dolžino meri 368 centimetrov, v širino 175 centimetrov in v širino 148 centimetrov, pozornost privlači z modro aplina barvo, 18-palčnimi kolesi, LED svetili, zadnjim strešnim spojlerjem, LSD diferencialom, sparco športnimi sedeži, 5,5-palčnim zaslonom v notranjosti, ...

Twin´run concept najavlja videz prihodnje generacije renault twinga, ki na trg prihaja prihodnje leto, izdelovali pa ga bodo v Revozu v Novem mestu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.