Avto
5996 ogledov

Udarec za nemško avto-industrijo: prestižne nagrade ne bo dobil nihče

Zlati volan Wikimedia
Najbolj prestižne nagrade v avtomobilski industriji v Nemčiji, zlatega volana, letos ne bodo podelili. To je razlog.

V državi, v kateri so ponos avtomobilski koncerni kot so Volkswagen, Daimler in BMW, njihove šefe pa obravnavajo kot zvezdnike, je nagrada "zlati volan" eno najbolj prestižnih priznanj, ki jih sploh podelijo v Nemčiji

Zlate volane podeljujejo že več kot štiri desetletja. To je nagrada, s katero se proizvajalci avtomobilov zelo radi hvalijo in le redko izmuzne iz rok nemškim proizvajalcem vozil. Še več, v izboru so po navadi ugledna imena iz sveta avto-moto športa. Na izbor so ponavadi vabljeni vsi, ki v Nemčiji nekaj pomenijo. No, nagrad letos ne bodo podelili.

Žurnalova delavnica s Toyotinimi hibridnimi vozili Dizelska afera Avto Znamka, ki je največ pridobila po dizelski aferi

Dizli vroča tema v Nemčiji

Vzrok je jasen, dizelski motorji in vse nepravilnosti, ki jih preizkujejo nemški organi pregona. Automotive News Europe navaja besede organizatorja izbora založnika Axel Springerja, da je letni izbor odpovedan. 

"Radi imamo avtomobile. Ljudje, ki jih izdelujejo, kupujejo in vozijo, so naše stranke in naši bralci," je povedala Marion Horn, urednica tednika Bild am Sonntag, ki podelujeje nagrade in dodala: "Toda zdaj ni čas za praznovanje in podeljevanje nagrad."

Prodajni salon Avto V Sloveniji strm padec v prodaji dizelskih avtomobilov

Obvestilo o odpovedi dogodka je prišlo še isti dan, ko so aretirali vrhovnega šefa Audija Ruperta Stadlerja. Do aretacije je prišlo teden dni za tem, ko so na podlagi naloga za hišno preiskavo preiskali njegovo luksuzno stanovanje. Stadlerja so namreč začeli preiskovati zaradi suma kaznivih dejanj poneverbe in lažnivega oglaševanja v povezavi s potvarjanjem emisij pri vozilih znamke Audi.

Emisije Avto Prodaja novih dizelskih avtomobilov v Nemčiji strmoglavila

Skoraj istočasno je odjeknila vest, ki so jo objavili prav v Bild am Sonntag, da so preiskovalci zveznega urada KBA, ki je pristojen za podeljevanje homologacij vozil, v preiskavi dizelskih motorjev koncerna Daimler našli kar pet različnih kontrolnih naprav za prilagajanje delovanja motorja na način, ki nedovoljeno posega v izpuste emisij. 

Prodaja rabljenih vozil. Avto Bi lahko prepovedali uvoz starejših dizelskih avtomobilov?

Malo pred tem je nemški avtomobilski koncern Volkswagen pristal na plačilo milijarde evrov kazni, ki jo je zahtevalo nemško tožilstvo po razkritju goljufanja na testih izpušnih plinov. "Volkswagen je sprejel kazen in priznal svojo odgovornost," so sporočili iz nemškega avtomobilskega proizvajalca.

Komentarjev 4
  • Sara_Macdonell 16:21 26.junij 2018.

    Google zdaj plačuje od 2500 do 5000 USD na teden za delo na spletu od doma.... Moj prijatelj mlajšega brata že več mesecev povprečno 18k in dela približno 24 ur na teden..... Zdaj bi morali poskusiti dobiti to delo in ...prikaži več začeti zaslužiti denar na spletu, tako da sledite nav0dil0m na tem spletnem dnevniku ..... ....... >>>>>>>>>>>> www.WebJob8.Com

  • grega80 13:04 26.junij 2018.

    Verjetno bi ga japonec dobil. 😁

  • Snežinko 12:38 26.junij 2018.

    Aha...ker nemci ne morejo dobiti volana raje odpovedo prireditev, kot pa da bi dali nagrado NEnemcu. Poštenost, ni kaj...