Avto
887 ogledov

Uničili zametek najhitrejšega serijskega ferrarija

Ferrari  SF90 Stradale Ferrari
Nerodno. Med testiranjem po cesti so razbili prototip dragocenega hibridnega ferrarija. Zračne blazine se niso aktivirale ...

V Nemčiji v bližini Karlsruheja se je prejšnji teden na podeželski cesti zgodila nesreča, v kateri je bil samoudeleženo eno osebno vozilo. Nič nenavadnega, če ne bi šlo za prototip, izdelan na osnovi serijskega ferrarija SF90 stradale. Gre za enega najbolj zmogljivih avtov, ki jih je Ferrari kadarkoli naredil. Skupna moč običajnega SF90 je 735 kW (1.000 KM), pospešek do 100 km/h manj dve sekundi in pol, po manj kot sedmih sekundah je že mimo 200 km/h, medtem ko je najvišja hitrost je 340 km/h. Te surove številke zna zelo dobro unovčiti tudi med zavoji, saj je trenutno še vedno najhitrejši serijski ferrari na pisti v Fioranu, pred laferrarijem! 

Ferrari  SF90 Stradale Avto Ferrari z novim modelom postavlja nove mejnike

Pri Ferrariju so z zakritim avtom očitno preizkušali še izboljšano tehnologijo in tudi spremembe pri zunanjosti.

Policija je sporočila, da je voznik izgubil nadzor nad vozilom, to pa je nato treščilo v zaščitno ograjo in obstalo sredi ceste s povsem uničenim prednjim delom. 

Posnetki portala ER24.de razkrivajo tudi notranjost avta, ki je poln dodatne diagnostične opreme. Kljub silovitemu udarcu se voznikova zračna blazina ni sprožila. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.