Avto
2245 ogledov

Uradno slovo ford focus RS še nikoli hitrejše

Ford focus RS Ford
Ford focus RS zdajšnje generacije končuje svojo proizvodnjo s posebno različico heritage edition.

Nova generacija focusa je tik pred vrati, na spletu se je pojavila celo prva fotografija povsem nezakritega avta. To pa pomeni tudi skorajšnje slovo dosedanjih izpeljank. Prva med njimi je najbolj čislani RS, ki ga bodo prenehali izdelovati 6. aprila. 

Ford focus RS Test: focus RS Avto Ford focus RS ali kako v en avto spraviti toliko zveri

Zadnjih 50 izdelanih RS-ov bo posebna izpeljanka heritage edition, ki pa bo imela volan na desni in bo namenjena le za britanski trg. Škoda, saj gre pravzaprav za najbolj zmogljiv RS v zgodovini. 2,3-litrski motor namreč zmore 271 kW (370 KM). To je 20 KM več od klasičnega RS, kar so dosegli z nekaterimi prilagoditvami in dodelavami. Avto ima Quaife mehansko zaporo prednjega diferenciala, medtem ko na zadnji par koles avto še vedno lahko pošlje do 100 odstotkov moči na eno ali drugo kolo in s tem omogoča driftanje. 

Proizvajalec ni razkril, kako se bosta dodatna moč in navor odražala pri pospešku in hitrosti, ki sta že sedaj vse prej kot nedolžna.

Zadnjih 50 avtov bo obarvanih v kričečo oranžno barvo, imel bo črna platišča in zadnji spojler ter sive čeljusti zavor. 

Ford focus RS | Avtor: Ford Ford

Kdaj bo na ceste prišla naslednja generacija modela RS, v tem hipu še ni znano, gotovo pa ne pred letom 2020. Povsem nova četrta generacija focusa naj bi bila na cestah s koncem letošnjega leta.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.