Avto
36 ogledov

V A8 se boste v gneči na cesti lahko igrali z otrokom

Audi A8 Youtube
Audi A8 bo blagi hibrid, omogočal bo celovito mreženje in povezovanje, pol-samodejna vožnja bo omogočala tudi igro z otroki na zadnjih sedežih za kratek čas, kar so v Ingolstadtu prikazali tudi v predstavitvenem videu za novo generacijo svoje križarke. Pika na i bo nova digitalna kabina, tehnoloških bonbončkov zlepa ne zmanjka.

Pri Audiju so predstavili več video napovednikov za novo generacijo audija A8. A8 bo v zastojih vozil sam, tudi, če voznik v rokah ne bo držal volana. V Nemčiji bo ta funkcija dovoljena le za kratek čas.

Poleg tega Audi še enkrat demonstrira napredek na področju samodejnega parkiranja in zaviranja v sili. Povsem nova bo digitalna kabina, ki napoveduje Audijevo prihodnost. Zasloni so dobili bolj zapleteno grafiko, ki je še dodano individualizirana. Voznik lahko prosto programira funkcije zaslona na dotik po svojih željah. Pod osrednjim zaslonom je še en zaslon, kjer upravljamo s klimatsko napravo, ogrevanjem sedežev ... Veliko funkcij lahko pred nastavimo s pametnim telefonom, kot je prezračevanje na primer. Voznik bo v vsakem trenutku z avtomobilom povezan s pomočjo pametne ure ali telefona.

Filmčki razkrivajo tudi pogled na nove LED  žaromete in obilico kroma.

Prvi video napovednik je pokazal široko zračno rešetko na nosu vozila in zelo ozke žaromete, ki se zgledujejo po Audijevemu konceptu prologue. V kabini je nov volan, modernejšo in bolj elegantno ploščo lahko obdajajo les, aluminij in krom. Tudi zadaj so žarometi oblikovani povsem na novo, ima tudi vgrajen usmernik zraka. Med tehnične novosti spada pametno samodejno parkiranje s pomočjo pametnega telefona, več o konkurentu BMW serije 7 in mercedesa razreda S pa bo prikazano na filmski premieri novega Spidermana 28. junija v Los Angelesu. Novi audi A8 bo sicer novinarjem razkrit 11. julija v Barceloni.

Popolnoma nova mešanica materialov

Z naslednjo generacijo audija A8 so inženirji uporabili povsem novo mešanico materialov. Narejen je iz aluminija, jekla, magnezija, ogljikovih vlaken in armirane plastike. Okvir vozila je večinsko še vedno narejen iz aluminija (58 odstotkov). Audijevi inženirji obljubljajo večjo vzvojno trdnost, ki so jo v primerjavi s predhodnikom izboljšali za četrtino. Kljub napredku tehnologije in uporabe lažjih materialov, pa so strožje varnostne zahteve in številne vgrajene nove tehnologije inženirjem onemogočile, da bi bil lažji od predhodnika. Tehta namreč za okoli 50 kilogramov več.
Audi A8 bo blagi hibrid, saj se po avtu se elektrika "pretaka" pri napetosti 48 voltov, kar omogoča delovanje pomožnega elektromotorja. Novi audi A8 naj bi v prodajne salone zavil jeseni letos.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.