Avto
60286 ogledov

V "kitovem trebuhu" še vedno ujetih okoli 4.000 novih vozil

Prevrnjena ladja Profimedia
Iz ladje, ki se je leta 2019 prevrnila ob obali ameriške zvezne države Georgija, še vedno niso rešili okoli 4.000 novih vozil.

Ameriški obalni straži in reševalcem je septembra leta 2019 uspelo iz prevrnjenega plovila Golden Ray rešiti 20 ljudi, še vedno pa v ladji dolžine okoli 200 metrov čaka več tisoč vozil.

Hyundai bayon To je cena Avto Napredni bayon izziv za ostale križance

Komaj dve leti stara ladja last družbe Hyundai Glovis je leta 2019 plula pod zastavo Maršalovih otokov. Na njej so novi avtomobili znamk Hyundai in Kia, ki ju južnokorejska proizvajalca izdelujeta v tovarnah v ZDA, ladja pa bi jih morala dostaviti na Bližnji vzhod. Ladja se je prevrnila le nekaj minut po začetku plovbe, avtomobili pa še zdal ležijo v drobovju prevrjene ladje. Sreča v nesreči je bila, da velikanska ladja ni bila polno zasedena, saj ima kapaciteto prevoza več kot 6.000 avtomobilov.

Bugatti Rimac, mate Rimac, Rimac Automobili, Rimac Automobiles Avto Hrvat o velikem metu, ki je Hrvaško izstrelil na avtomobilski zemljevid

Vzrok, da se je ladja prevrnila, je bil nepravilno polnjenje rezervoarjev, kar je povzročilo nestabilnost, nagibanje in kasnejše prevračanje na levo stran.

Hyundai Kona electric Avto Hyundaijeva zaveza Evropejcem

Ladjo, ki leži v plitkem delu ob obali, bi morali razrezati že pred letom dni, a razrez z velikansko žago, ki jo potiskajo s pomočjo žerjava, poteka zelo počasi. Do zdaj niso dosegli velikega napredka.

Hyundai predstavitev N vozil Avto V Slovenijo so pripeljali korejski športniki

Zamisel je, da bi ladjo postopoma razrezali na osem delov, dvignili z žerjavom in jo odpeljali na obalo. Vsak del naj bi tehtal okoli dva do štiri tisoč ton. 

Ladje ne bodo mogli razrezati do konca letošnjega leta. Prvotni proračun v višini 400 milijonov dolarjev bo občutno presežen, nihče pa trenutno ne more napovedati, kdaj se bodo dela zares končala.
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.