Avto
30 ogledov

V Ljubljani zmagovalni dirkalnik Sebastiena Vettla

Sebastian Vettel VN Singapurja prosti trening
1/44
Reuters
Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani ta konec tedna poteka 4. MotorSport Salon Ljubljana, ki med drugim na ogled ponuja zmagovalno formulo 1 RB7 moštva Red Bull, zmagovalnega audija A4 DTM in najhitrejšega dragsterja v tem delu Evrope.

Oba sejemska dneva bo 4. MotorSport Salon Ljubljana v kratkih intervjujih gostil športnike, na treh zunanjih površinah pa bodo avto-moto športne ekipe pripravile predstavitve raznovrstnih bencinskih disciplin.

Predstavila se bosta stunt motociklist Tadej Dolenc in drifter Luka Marko Grošelj. Dirkaška ekipa LEMA bo ponudila možnost vožnje z dirkalnimi fiat grande punti. AMZS bo svoj program prispeval na velikem in manjšem poligonu, kjer bo predstavljeno tekmovanje s trial motocikli. Na drugem večjem poligonu pa bo ekipa STINA ponujala karting vožnje.

Izmed številnih dirkalnikov, ki bodo predstavljeni, velja omeniti formulo 1 ekipe Red Bull. Moštvu le dvakrat v lanski sezoni ni uspelo končati dirke med prvimi petimi, dirkalnik pa je na 19 dirkah dosegel kar 12 zmag. Še bolj zgovoren je podatek o številu osvojenih prvih startnih mest. Voznika Red Bulla sta osvojila 18 najboljših startnih položajev, dosegla pa deset najhitrejših časov na dirki v sezoni 2011.

Med razstavljenimi dirkalniki bo paša za oči prvič v Sloveniji predstavljen dirkalnik za tekmovanja drag race. Značilnosti tega dragsterja so: motor s prostornino 9,4 litra proizvede maksimalnih več kot 2.200 kilovatov (3.000 KM), pri tem pa v sekundi porabi kar en liter posebnega goriva, katerega liter stane 12 evrov. Za 402 metra potrebuje le 6,6 sekunde, pri tem pa doseže maksimalno hitrost 338 km/h. Med številnimi dirkalniki bo izstopal že omenjeni originalni zmagovalni dirkalnik najbolj znanega nemškega prvenstva DTM, ki zmore prek zadnjega para koles na asfalt prenesti več kot 340 kilovatov moči.

Organizator je pripravil posebno ponudbo za vse osnovnošolce in srednješolce, ki bodo morali ob predhodni prijavi na spletni strani www.motorsport-salon.si za vstop odšteti tri evre! Salon bo javnosti vrata odprl v soboto ob 9. uri, zaprl pa v nedeljo ob 18. uri.

Komentarjev 1
  • Aljaž Zalar 19:39 04.februar 2012.

    http://www.facebook.com/media/set/?set=a.349441735075493.88935.349415821744751&type=3