Avto
22 ogledov

V nelegalnih dirkah tudi policijsko vozilo?

Švedska policija EPA
Na spletu se je pojavil posnetek, ki je nastal na cestni dirki v Stockholmu na Švedskem, na njem pa je med dirkači vidno policijsko vozilo. Policija zanika vpletenost v dirkanje.

Švedska policija je v ponedeljek zanikala vpletenost enega od svojih vozil v nezakoniti cestni dirki v predmestju Stockholma, potem ko je švedski časopis Expressen objavil zgodbo o domnevnem sodelovanju policijskega vozila v dirki, kot dokaz pa celo objavil posnetek dogodka.

Videoposnetek kot dokaz

V kratkem videoposnetku, ki ga je tabloid objavil na svoji spletni strani, je vidno policijsko vozilo, ki se počasi približuje sivemu avtomobilu na štiripasovni hitri cesti. Vidni so tudi gledalci, ki so se zbrali na lokaciji, ki je znana po cestnih dirkah.

"Policijsko vozilo je bilo udeleženo v cestni dirki," poroča Expressen na podlagi pričevanj voznika sivega avtomobila. Sodeč po podatkih snemalca naj bi posnetek nastal 6. julija, na njem pa je videti, kot da bi vozili začeli dirko. Policijsko vozilo je videti hitrejše, a je glede na izjave prič vozilo počasi.

Policisti so dirko želeli preprečiti

Novico o domnevnem sodelovanju v nezakoniti cestni dirki so v policijskih vrstah ostro zanikali. Policist iz iste enote kot policijsko vozilo na posnetku je povedal, da ni nobene možnosti, da bi bila stockholmska policija udeležena v cestni dirki.

Bolj verjetno je, da so bili policisti tam, da bi udeležencem dirko preprečili, je izjavil policist Christian Agdur. Dodal je, da so kraj verjetno zapustili zato, ker so jih poklicali drugam.

Policijski načelnik Gert Rosvall je medtem za švedsko tiskovno agencijo TT napovedal, da bo notranja preiskava podrobneje proučila primer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.