Avto
1344 ogledov

V petih letih bo neprevoznih toliko cest

Cestna luknja Profimedias
Ena od petih cest naj bi bila že danes v tako slabem stanju, da jim pripisujejo le še pet let življenjske dobe.

A ne pri nas. Agencija Asphalt Industry Alliance namreč svari pred slabšanjem kakovosti lokalnih cest v Angliji in Walesu.

V svojem poročilu so izpostavili, da bo, če vanje ne bodo vložili milijard funtov, do leta 2030 neprevoznih vsaj 18 odstotkov lokalnih cest. Ena od petih cest naj bi bila že danes v tako slabem stanju, da ji pripisujejo le še pet let življenjske dobe.

električna cesta, induktivno polnjenje avtomobilov, brezžično polnjenje avtomobilov Avto Bavarci bodo zgradili električno avtocesto

Za popravila vseh udarnih jam v Angliji in Wallesu naj bi bilo potrebnih okrog 14 milijard funtov, kar je 5 milijard več kot so izračunali leta 2012. Vlada je sicer pred časom za popravila udarnih jam za leto 2023/2024 namenila  700 milijonov funtov, kar so avtomobilistične organizacije pospremile s komentarjem, da to ne bo pomenilo velike razlike.

Cestna luknja | Avtor: Profimedias Profimedias

Poročilo je ceste sicer razvrstilo v tri kategorije. Dobre imajo še 15 let življenjske dobe, zadostne med 5 in 15 leti, slabe pa manj kot pet let. Čeprav je trenutno dobrih še več kot polovica lokalnih cest, to pomeni, da bo treba v naslednjih petnajst letih obnoviti okrog 160.000 kilometrov asfalta. Britanske cestarje torej čaka veliko dela.

zastoj, gneča, avto KOMENTAR Slovenija Država, veste kaj? Ne, za vse pa le niso krivi turisti
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.