Avto
1622 ogledov

V Revozu rekorda niso podrli, prihaja model BJA

Revozova tovarna v Novem mestu Revoz
V Revozu sicer niso podrli rekorda, novo leto pa bo izrednega pomena zaradi povsem novega vozila.

V Revozu, ki zaposluje približno 3400 ljudi in je maja obeležil izdelavo štirimilijontega Renaultovega vozila, so letos do odhoda na kolektivni praznični dopust izdelali približno 200.000 vozil. Koliko natančno, niso navedli, je pa Revozov sindikalist Slavko Pungeršič za STA povedal, da naj bi navedeno število izdelanih vozil nekoliko presegli.

Glede novega projekta je dodal, da bodo v Revozu po ponovoletnem vnovičnem zagonu proizvodnje 7. januarja zaradi prilagajanja pripravam za proizvodnjo novega vozila in prilagajanja zimskim tržnim potrebam delavci zadnja dva januarska petka ostali doma.

Prilagajanja proizvodnje naj bi bila predvidoma potrebna do pomladi, je še dejal Pungeršič.

Predsednik uprave in direktor novomeške tovarne Revoz Kaan Ozkan, ki maja zaradi zaupnosti novih naložb in projektov ni želel pojasniti, je sicer za letos napovedal izdelavo 210.000 vozil.

To pomeni višek Revozove zdajšnje zmogljivosti in približevanje rekordu iz leta 2009, ko so v tej novomeški tovarni izdelali 212.000 vozil. Ozkan je sicer triizmensko proizvodnjo v Revozu napovedal za še vsaj dve leti.

Avto V Revozu predstavili dirkalni avtomobil s 500 konjskimi močmi

Državi se bo vložek bogato poplačal

Vlada je pred tednom potrdila finančno spodbudo Revozu za vzpostavitev proizvodnje linije za nov model Renaultovega avtomobila. Vrednost celotne Revozove naložbe, ki naj bi jo dokončali do decembra 2019, je 90 milijonov evrov, vlada pa bo za spodbudo projektu prispevala šest milijonov evrov.

Vladni urad za komuniciranje je sporočil, da z novo naložbo v Novem mestu pričakujejo dodatnih 75 delovnih mest in okrepitev dodane vrednosti na zaposlenega.

Kot je razvidno iz gradiva, objavljenega na vladnih spletnih straneh, namerava Renault v okviru projekta v stavbe vložiti 4,2 milijona evrov, v nakup novih strojev in opreme pa 85,8 milijona evrov. Proizvajali bodo "model BJA," za katerega gre po podatkih tujih medijev sklepati, da predstavlja delovno ime za novo, peto generacijo clia, ki jo francoski avtomobilski velikan napoveduje že nekaj časa. Novega clia bodo pri Renaultu predstavili na marčevskem avtosalonu v Ženevi, proizvodnjo bodo zagnali še pred aprilom.

Finančna spodbuda se bo državi po navedbah ministrstva za gospodarstvo večkratno povrnila, saj bo Revoz v treh letih samo od davkov in prispevkov pri izplačilu plač predvidoma prispeval dobrih 14 milijonov evrov, celotni zunanji učinki investicijskega projekta za državo pa naj bi dosegli dobrih 834 milijonov evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Maya_Cawthorn 16:03 28.december 2018.

    Jaz sem enostavno vsak teden $ 7546 do $ 9284 samo s tem preprosto delo od doma. Prejšnji mesec sem dobil $ 29746 iz tega dela. Neverjetno in enostavno delati in redni dohodek je neverjeten. Predlagam vam, da se zdaj ...prikaži več vključite v to službo kot delovni čas in zaslužite več kot polni delovni čas, tako da sledite tej povezavi. Vso srečo .... ....... >>>>>>> http://www.Internet43.Com