Avto
6309 ogledov

V Sloveniji že lahko kupimo novo zvezdo

mercedes-benz GLC coupe
1/16
Mercedes-Benz
Dobrega pol leta po slovenski predstavitvi mercedesa-benza GLC SUV je slovenski uvoznik Mercedesa-Benza v Slovenijo pripeljal še njegovo kupejevsko izvedbo GLC coupe.

Tako kot velja za njegovega SUV-jevskega sorodnika, je tudi mercedes-benz GLC coupe popolnoma prenovljen in si z njim deli tudi vrsto posebnosti.

Takšna je gotovo možnost krmiljenja koles na zadnji premi, štirikolesni volan, s katerim se obračalni krog precej velikega avtomobila s serijskih 11,8 metra zmanjša na solidnih 10,9 metra, kot so tudi funkcija prosojnega motornega pokrova ter grafični prikazovalniki za pomoč pri terenski vožnji, nova generacija infozabavnega sistema MBUX, matrični žarometi Digital Light ali pomočnik pri vleki prikolice.

mercedes-benz GLC coupe | Avtor: Mercedes-Benz Mercedes-Benz

V primerjavi s predhodnikom je daljši za 32 milimetrov in se v aerodinamično najugodnejši konfiguraciji pohvali s količnikom zračnega upora 0,27. Tako kot mercedes-benz GLC SUV je lahko tudi mercedes-benz GLC coupe opremljen s panoramskim strešnim oknom, ki je v njegovem primeru daljše za šest centimetrov, soliden pa je tudi prtljažnik, ki je ob zloženi zadnji klopi velik do 1.490 litrov.

Novi mercedes-benz GLC coupe bo v Sloveniji v osnovni različici GLC 200 4matic coupe z 2-litrskim 150-kilovatnim motorjem na voljo za najmanj 68.700 evrov, za najdražji priključni hibrid mercedes-benz GLC 400e 4matic coupe pa bo treba v osnovi odšteti vsaj 86.700 evrov.

Nova platforma je zasnovana tako, da omogoča elektrifikacijo celotne motorne palete. Osnovo predstavljajo blagi hibridi, pri katerih 48-voltni elektromotor z močjo 167 kilovatov in navorom 200 njutonmetrov pomaga dvema bencinskima in dvema dizelskima motorjema, ki delujejo v kombinaciji s samodejnim menjalnikom 9G-tronic.

mercedes-benz GLC coupe | Avtor: Mercedes-Benz Mercedes-Benz

Priključni hibridi so trije, bencinska GLC 300e 4matic coupe s 150-kilovatnim motorjem z navorom 320 njutonmetrov in GLC 400e 4matic coupe s 185 kilovatnim motorjem z navorom 400 njutonmetrov, ter dizelski GLC 300de 4matic s 145 kilovatnim turbodizelskim motorjem z navorom 440 njutonmetrov.

Vsem pomaga elektromotor z močjo 100 kilovatov in navorom 440 njutonmetrov, ki se napaja iz baterije s kapaciteto 31,2 kilovatne ure. Ta se lahko polni z izmeničnim tokom do moči 11 kilovatov ali enosmernim tokom z močjo do 60 kilovatov, zagotavlja pa do 140 kilometrov električne vožnje.

dezurni@styria-media.si

mercedes-benz GLC coupe | Avtor: Mercedes-Benz Mercedes-Benz

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.