Avto
3632 ogledov

V Slovenijo že prišel novi "baby benz"

Mercedes Benz C
1/18
Saša Despot
Slovenski uvoznik znamke Mercedes-Benz je v Sloveniji začel prodajati novo generacijo limuzine in karavana razreda C.

Razred C je gotovo eden pomembnejših modelov stuttgartske znamke, ki so ga samo v zadnji generaciji po letu 2014 prodali v 2,5 milijona primerkih, od predstavitve »baby benza« mercedesa-benza 190E leta 1982 pa jih je na ceste zapeljalo 10,5 milijona.

mercedes-benz razred C Avto Mercedes je pomladil, hibridiziral in digitaliziral razred C

Mercedes Benz C | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Danes je glavni trg za limuzinski mercedes razreda C Kitajska, sledita pa ji Velika Britanija in ZDA, karavanov pa največ prodajo v Nemčiji, kjer ta karoserijska oblika obsega kar dve tretjini vseh prodanih mercedesov razreda C. Pri Daimlerju pravijo, da so tipični kupci razreda C v Evropi povprečno stari 49 let, v ZDA pa denimo 53 let, gre pa za poslovneže, ki vstopajo v premijski razred, tiste, ki so ta avtomobil že imeli in podobno.

Mercedes-AMG EQS Adijo, ventili Avto Ko AMG preklopi na elektriko

Malce večji in hibridiziran

Mercedes razreda C je sicer v obeh karoserijskih oblikah nekoliko zrasel, postal pa je tudi hibridiziran ter bolj digitaliziran in povezljiv, vendar je ostal tudi udoben in razkošen, pravijo pri Daimlerju. Predvsem pa je posodobljena tehnika, saj se je razred C z infozabavnim sistemom, velikimi zasloni, vmensikom MBUX, projekcijskimi lučmi in podobnimi elementi precej približal razredu S.

Mercedes Benz C | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Celotna motorna paleta, ki jo v osnovi tvorijo tri različice bencinskih in tri različice dizelskih motorjev, je 48-voltno hibridizirana, v kombinaciji z bencinskimi in dizelskimi motorji prihaja tudi priključni hibrid, ki mu bodo drugo leto dodali še štirikolesno gnane različice in bo zagotavljal do 100 kilometrov električne vožnje. Tudi mercedes razreda C bo, tako kot razred E, na voljo v terenski vožnji naklonjeni različici all-terrain.

Mercedes-benz citan Novost Avto Novi mercedes za manj kot 20 tisočakov

Mercedes razreda C bo pri nas na voljo z dvema paketoma opreme, avantgarde in AMG line, ki bosta že v osnovi opremljena bolje kot doslej, kupiti pa ga bo mogoče z najmanj 45.900 evri za različico C180 in 48.900 evri za različico C200d, za karavan pa bo treba odšteti še dober tisočak. Pri slovenskem uvozniku so sicer pripravili pozdravni popust, zato bo različico C180 mogoče dobiti že za dobrih 39.000 evrov, različico C220d pa za 44.000 evrov. Pri slovenskem uvozniku za si za letošnje leto sicer zagotovili 50 avtomobilov, vendar jih je 24 že rezerviranih.

Mercedes Benz C | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Mercedes-AMG SL Prve fotografije Avto To je notranjost nove generacije kultnega roadsterja
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.